Kézilabda

2023.12.12. 08:06

Rangadót nyert a Vitézek

Zsinórban hetedik bajnoki meccsén aratott győzelmet az esztergomi csapat.

Kun Attila

Továbbra is kirobbanó formában a fehér mezes esztergomi csapat

Forrás: Facebook/Esztergomi Vitézek

Kézilabda, NB I. B, női, 12. forduló 

Esztergomi Vitézek–Érd 28–24 (13–8) 

Esztergom, 500 néző, vezette: Kiu G., Kiu T. 

Esztergom: Herczeg – Horváth 4, Pap, Majoros 5, Szucsánszki 4, Takács 5/2, Hajtai 5. Csere: Berkesi, Merő (kapusok), Farkas 2, Csiki 2, Tomasek, Ábrahám 1, Valovics, Varga, Albert. Vezetőedző: Karvalics Tamás. 

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2. 

Kiállítások: 14, illetve 14 perc. 

Kizárva: Valovics (Esztergom, 39.). 

Az eredmény alakulása: 7. perc: 1–1, 10. p.: 5–2, 20. p.: 6–5, 30. p.: 13–7, 36. p.: 18–8, 46. p.: 21–14, 50. p.: 22–17, 56. p.: 25–21. 

A fordulót a negyedik helyről kezdő Esztergom rangadón látta vendégül a második Érdet. Az első félidőben szinte minden a terveknek megfelelően alakult hazai oldalon: a Vitézek stabil védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel hamar magához ragadta a kezdeményezést. Az ötgólos félidei különbség még nagyobb is lehetett volna, ha a házigazda nem hibáz el több ziccert, köztük egy hétméterest is. 

A második játékrészt kiválóan kezdte Karvalics Tamás csapata, hat perc alatt öt gólt szerzett, és miután egyet sem kapott, előnye 10 gólra nőtt. A játékrész közepén jött egy hullámvölgy, az Érd 5 + 1-es védekezésre átállva semlegesíteni tudta a hazaiak irányítóját, Szucsánszki Zitát, míg a védekezés egyik alapembere, Valovics Nóra a kiállítás sorsára jutott. A Vitézek játéka ezt követően támadásban és védekezésben is visszaesett. Az Érd ezt kihasználva felkapaszkodott négy gólra, de így sem volt esélye a pontszerzésre. Az Esztergom ezzel a győzelemmel a harmadik helyre jött fel a bajnokságban. 

Karvalics Tamás: – Büszkék vagyunk a lányokra, szívvel-lélekkel küzdve, fegyelmezetten játszva maradéktalanul betartották a taktikai utasításokat, mindössze a sok kihagyott helyzet miatt lehet hiányérzetem. Örülök neki, hogy hazai pályán továbbra is stabilak vagyunk. Idén már csak egy meccsünk van, a Kispest elleni hazai összecsapáson is hasonló teljesítményt szeretnék látni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában