Retró foci

2023.11.18. 17:00

Bányász-szíveket megdobogtató 66 éves meccsfotók: a Honvédot verte a Tatabánya

1957-ből hoztunk most nektek meccsfotókat a Budapesti Honvéd – Tatabánya találkozóról, amely végül vendég diadallal végződött.

Kemma.hu

Bozsik (5) és Tichy (10) fejpárbaja Guba és Kovács Sándor (3) tatabányai védőkkel

Forrás: Fortepan/Faragó György

Tatabányán mindig is hatalmas kultusza volt és van napjainkban is a labdarúgásnak. A Bányász aranylábúi már 66 évvel ezelőtt is rúgták a bőrt, nem is akármilyen legendás játékosokkal. A Fortepan óriási fotógyűjteményében különleges és igazán ritka fotókra bukkantunk. Méghozzá egy 1957-es találkozóra, ahol a Tatabánya az akkori Honvéd vendége volt.

A Tatabánya Deli András, Szovják István, Dombai András, Lahos László, Farsang Ferenc, Peller Béla, Háry László, Guba Balázs, Lugosi János, Grosics Gyula, Kovács Sándor összeállításban futott ki a pályára, ahol szintén veretes névsorral felálló Honvéd nem bizonyult könnyű ellenfélnek. A Honvéd Bozsik József, Faragó Lajos, Tichy Lajos, Babolcsay György, Törőcsik Ferenc, Kazinczy László, Törőcsik István, Dudás Zoltán, Bányai Nándor, Machos Ferenc, Budai II László összeállításban vágott neki a találkozónak.

A lelátó úgy megtelt drukkerekkel, hogy azt a mai találkozók is megirigyelnék. A rangadót Szepesi György sportriporter kommentálta. A mérkőzés végül a Bányász győzelmével zárult 2-1-es végeredménnyel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában