NB III

2023.11.04. 08:00

A vármegyében marad, mégis idegenben játszik az Opus Tigáz Tatabánya

Hazai pályán még veretlen a Komárom.

Herczeg István

Az Újpest után a Komárom ellen lép pályára az Opus Tigáz Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

NB III., Észak-Nyugati csoport, 14. forduló 
November 5, vasárnap, 13 óra 
Komárom VSE–Opus Tigáz Tatabánya 

A Komárom VSE újabb vármegyei rangadóra készül, hiszen az előző fordulóban a Dorogi FC otthonában szerepelt, ahol 0–0-s döntetlent ért el. Most az NB III. Észak-Nyugati csoport másik Komárom-Esztergom vármegyei csapata ellen lép pályára, hiszen az Opus Tigáz Tatabánya érkezik a Molajra. A tatabányaiaknak zsúfolt hetük van, hiszen az előző NB III.-as fordulóban a Sopront kellett legyőzni hazai közönség előtt, majd szerdán, szintén otthon az Újpest ellen játszott a Gyürki-csapat egy fárasztó 90 percet, ahol 2–0-ra kapott ki. A KVSE a 12. helyről várja a csatát, míg a Tatabánya az előző forduló óta újra a listavezető pozícióban van, és ezt már a végelszámolásig nem is szeretné kiengedni a kezéből. 

A két csapat jól ismeri egymást, a Tatabánya feljutása óta mindig azonos csoportban van a két gárda. Az előző szezonban kétszer találkoztak, és mindkétszer kétgólos volt a különbség a kék-fehérek javára: Tatabányán 3–1-re, Komáromban 2–0-ra győzött Gyürki Gergő csapata. Azóta inkább a komáromiak kerete alakult át, a tatabányaiaké egyben maradt az előző szezon óta. 

A KVSE igen veszélyes hazai pályán, hiszen még senkinek sem sikerült elvinnie a három pontot a Duna partjáról, pedig már a III. Kerület, a Puskás Akadémia és a Veszprém is próbálkozott vele. A Bányász ezzel szemben mindkét idei vereségét idegenben szenvedte el. A találkozót 13 órakor rendezik Komáromban. A Tatabánya két legnagyobb riválisa, a III. Kerület és a Veszprém is játszik a hétvégén. Az óbudaiak Balatonfüredre utaznak, míg Pető Tamásék a Kelen SC otthonában szerepelnek majd, így a hazai csapatoknak lesz érdemes szurkolni ezeken a találkozókon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!