Vb

2023.10.23. 17:17

Világbajnoki címekkel tértek haza az esztergomi erőemberek

Szuder Károly és Kurcz Tamás is diadalmaskodni tudott a Kiskunfélegyházán tartott GPC Erőemelő Világbajnokságon.

Kemma.hu

Az Esztergomi Rúdhajlítók Powerlifting Club számolt be a kiskunfélegyházi eredményekről. Mint írták, hrom versenyzővel képviseltették magukat a világbajnokságon. Kurcz Tamás 295 kilós felhúzással, Szuder Károly pedg 240 kilós guggolással diadalmaskodott. Utóbbi a vb-arany mellé egy bronzot is begyűjtött: 280 kilós felhúzással. Gerhát Norbert a hetedik helyen végzett, 250 kilós felhúzással. 

Ahogy arról a Baon.hu beszámolt, egy hétig tartott az erőemelő világbajnokság, amelyen harmincegy ország 944 versenyzője vett részt. A visszajelzések alapján kitűnően sikerült a verseny. A sportolók véleménye és a nemzetközi vezetők visszajelzése alapján, a GPC-nél ez volt az eddigi legjobban megszervezett verseny. Az igényeket teljes mértékig ki tudták elégíteni. Minden téren ez volt az eddigi legjobb megrendezett erőemelő világbajnokság, mint azt Lee Marshall, a világszövetség elnöke is hangsúlyozta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!