NB III

2023.10.16. 18:30

Kétgólos hátrányból csinált bravúrpontot a címvédő ellen az Opus Tigáz Tatabánya

Az ötödik percben már kettővel ment a Veszprém, aztán...

Herczeg István

Az Opus Tigáz Tatabánya a fővárosban kiütéssel nyert

Forrás: FB/Opus Tigáz Tatabánya

Opus Tigáz Tatabánya–VLS Veszprém 2-2 (1-2) 
Tatabánya, vezette: Kovács G. P. (Ring K., Nagy V.). 
Tatabánya: Lóth – Molnár (Hajas, 63.), Krupánszki, Székely, Forró (Kovács I., 73.) – Soltész, Letenyei, Szegleti (Katona, 63.) – Árvai, Kiprich, Szalánszki (Kocsis, 83.). Vezetőedző: Gyürki Gergely. 
Veszprém: Kovács M. – Dobsa, Zachán, Kószás, Molnár (Volter, 73.), Major, Tömösvári (Kun, 64.), Somogyi, Bartusz, Baldauf, Horváth. Technikai vezető: Czvetkó József. 
Gólszerzők: Szalánszki (38.), Kiprich (51.), illetve Baldauf (1.), Major (5.). 

Az ősz egyik legnagyobb rangadója várt hazai pályán az Opus Tigáz Tatabányára. A Bányásznak volt egy elrendezetlen ügye a Veszprémmel, hiszen az előző szezon utolsó fordulójában, az egymás elleni mérkőzésen a 94. percben szerzett góllal lett bajnok a Veszprém a Tatabányával szemben, ami azóta is fájó pont a tatabányaiak számára. A két csapat előző két mérkőzése egyaránt döntetlenre végződött, így erre most is megvolt az esély. Az ötödik percre viszont nagyjából a nullával lett egyenlő erre a sansz, hiszen addigra már kétgólos veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző. Előbb az első, majd az ötödik percben használt ki egy védelmi hibát a vendéggárda. Gyürki Gergely csapata azonban kétgólos hátrányban sem adta fel, sőt... Előbb a nemrégiben igazolt Szalánszki bombázott 18 méterről a veszprémi kapuba, majd a térfélcserét követően az ismét csatárt játszó Kiprich volt eredményes. A találkozó 82. percében Lóth kapusnak volt még egy óriási bravúrja, így végül kétgólos hátrányból egy pontot itthon tudott tartani az Opus Tigáz Tatabánya. Mivel a III. Kerület nyert, a tabellán már négy pont a hátránya a második Bányásznak a listavezető mögött, a harmadik Veszprémnek pedig hat. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!