Kézilabda

2023.10.31. 19:18

Az Esztergomi Vitézek nyerte meg a vármegyei rangadót

Nem tud kimászni a gödörből az ezúttal Kecskeméten veszítő Tatai AC.

Kun Attila

Takács Eszter két góllal járult hozzá az Esztergom győzelméhez

Forrás: Facebook/Esztergomi Vitézek

Kézilabda, NB I. B, női, 8. forduló 

Esztergomi Vitézek–Komárom VSE 25-20 (13-11) 

Esztergom, 350 néző, vezette: Hornyik Zs., Zörgő R. 

Esztergom: Herczeg – Horváth 3, Farkas 1, Ábrahám 4, Szucsánszki 5/2, Takács 2, Hajtai 3. Csere: Berkesi, Merő (kapusok), Csiki 2, Tomasek, Valovics 3, Varga, Majoros 1, Pap, Albert 1. Vezetőedző: Karvalics Tamás. 

Komárom: Nagy É. – Szabó-Kovacsicz 1, Világos 1, Balogh 2, Temes 6/2, Bízik 2, Lukovics 1/1. Csere: Orbán (kapus), Ács, Gál, Rnic 4, Gengeliczky 3/2, Nagy L. Vezetőedző: Neukum Tamás. 

Hétméteresek: 3/2, illetve 7/5. 

Kiállítások: 6, illetve 4 perc. 

Az eredmény alakulása: 9 perc: 5-1, 14. p.: 7-2, 23. p.: 9-7, 30. p.: 12-11, 35. p.: 16-11, 39. p.: 20-12, 51. p.: 20-17, 57. p.: 23-18. 

A mérkőzést a Komárom a harmadik, az Esztergom pedig az ötödik helyről várta, vagyis nem csak vármegyei szinten lehetett rangadóról beszélni a mérkőzés kapcsán. A találkozót egyértelműen a házigazda kezdte jobban, amely remek védekezése mellett kihasználta az indiszponáltan játszó Komárom labdavesztéseit, és gyorsaságban is felülmúlta ellenfelét. A KVSE az első félidő végén ugyan felzárkózott, ám a második elején ismét elhúzott a Vitézek. A játékrész közepén a Komárom ugyan öt gólt tudott faragni a hátrányán, ám mindet már nem tudta ledolgozni, így az összességében jobb teljesítményt nyújtó házigazda megérdemelt győzelmet aratott. A Vitézek ezzel a negyedik helyre jött fel, a veretlenségét elveszítő KVSE pedig a hatodikra esett vissza. 

Karvalics Tamás: – Sok helyzetet kihagytunk, amire a jövőben jobban oda kell figyelnünk, a védekezésünk azonban jól működött, elsősorban ennek köszönhetjük a győzelmünket. Büszke vagyok a lányokra, fontos két pontot szereztünk. 

Neukum Tamás: – Hetek óta nehéz helyzetben vagyunk, de semmi nem indokolhatja, hogy gyáván, feltartott kézzel menjünk a csatába. Mondjuk a mérkőzést csak ellenfelünk tekintette csatának, mi egy könnyű szombat délutáni szeánsznak. Az első félidő utolsó 10 percében nyújtottunk elfogadható teljesítményt, majd a félidőben történt nagy fogadkozások után sikerült minden addigit alulmúlnunk a második játékrész első kilenc percében. Ennyi buta, gyermeteg hibával a diákolimpián sem lehet mérkőzést nyerni, nemhogy egy másodosztályú rangadót. Meg kell érteniük a játékosaimnak – főleg azoknak, akiknek komoly tervei vannak ebben a sportágban –, hogy a sikerekért senki nem tud helyettük megdolgozni, ezt a sportot nem csak kézzel, lábbal, labdával játsszák, hanem elsősorban ésszel és szívvel. Ha ezen nem tudunk nagyon gyorsan változtatni, akkor nagyon nehéz időszak elé nézünk. Ez a hozzáállás nem elfogadható attól, aki a Komárom mezét magára húzza. 

NB I. B, férfi, 9. forduló 

Kecskemét–Tatai AC 23-22 (10-13) 

Kecskemét, 300 néző, vezette: Kovács T., Mándli B. 

Tata: Hermann – Kiss 6, Tass 4, Krancz 4, Kreisz 2, Schekk 1, Sárosi. Csere: Hajós (kapus), Katus, Vass 3/2, Körtélyesi 1, Nényei, Huber, Zatureczki, Kretz, Gajdos 1. Vezetőedző: Sibalin Jakab. 

Hétméteresek: 3/1, illetve 4/2. 

Kiállítások: 6, illetve 6 perc. 

Az eredmény alakulása: 5. perc: 0-3, 8. p.: 2-6, 19. p.: 8-9, 36. p.: 14-14, 48. p.: 20-19. 

A bajnokságban nagyon gyenge formában lévő, előző hét összecsapását egyaránt elveszítő TAC az első fél­időben végig vezetett ugyancsak az alsóházban helyet foglaló riválisa ellen. A második játékrészben azonban rengeteg ziccert kihagyott a Tata, ami megbosszulta magát, a Kecskemét ugyanis megfordította és végül meg is nyerte a mérkőzést. A TAC továbbra is a 15., utolsó előtti helyen áll. 

Sibalin Jakab: – Nem érdemeltünk vereséget, de a sportban nincs ha. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában