Súlyemelés

2023.09.04. 08:07

Egyéni csúcsok dőltek meg Oroszlányban

Az Oroszlányiak Városi Sport Klubja (OVSK) ebben az esztendőben már a negyedik versenyt rendezte sikeresen.

Petrik József

Remekül szerepeltek az Oroszlány sportolói

Forrás: MW

A mostani, úgynevezett területi viadalra azonban nem csak a környékről érkeztek súlyemelők. Jöttek versenyzők Győrből (4), Kisújszállásról (3) és a fővárosból, a BKV Előrétől (2) is. A vendéglátók kilenc sportolót indítottak. A sportesemény célja az volt, hogy a pódiumra lépők megjavíthassák egyéni legjobb eredményeiket, illetve, hogy a minősítési szintet is teljesíthessék, amellyel lehetőségük nyílik a kiemelt versenyeken történő indulásra. A viadalon mindössze egy résztvevőnek nem sikerült végig versenyben maradnia.

A hazai eredmények, fiú korcsoportban, Német Rudolf (67 kg) 27 kilót szakított és 37 kilót lökött, ezzel a maximálisan elérhető 90 pontot teljesítve végzett az élen. Serdülőknél Zolnai Rajmund (45 kg) 35 és 50 kilós egyéni csúccsokkal szintén első helyezést ért el. Végh Koppány (73 kg) 34, illetve 50 kilós teljesítménnyel a dobogó második fokára állhatott. Boros Balázs (96 kg) 67 kilós szakítással és 85 kilós lökéssel, új egyéni csúccsal végzett az élen.

A felnőttek mezőnyében Hraskó Martin (73 kg) 77 kg-ot szakított 107 kg-ot lökött. Ezzel az egyéni rekorddal nyerte meg a súlycsoportja küzdelmeit. Mickó Tamás (89 kg) 70 kg-ot szakított 97 kg-ot lökött, második helyezést ért el úgy, hogy megjavította eddig legjobbját. Homoki Gergely (96 kg) szintén egyéni legjobbját érte el a 108 kg-os szakító és 130 kg-os lökő gyakorlatával. Nagy Nelli (64 kg) ezüstérmes lett új egyéni rekorddal. Banyó Gabriella ugyan abban a mezőnyben az élen végzett, szintén egyéni csúccsal.

– A verseny jó sikerült – emelte ki Bagócs János, az OVSK edzője. – Senki sem sérült meg és több egyéni csúcsot is megjavítottak a sportolók. Mindenkinek gratulálunk és köszönöm a segítőknek az edzőknek versenyzőknek és nézőnek a támogatást. Legközelebb szeptember 2-án Tatabányán találkozunk, az országos junior bajnokságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában