Kézilabda

2023.08.25. 20:59

Igazán megszenvedett a BL-döntős csapat Tatabányán +fotók

Kis híján az orrára koppintott a Bányász a Bajnokok Ligája győztes, és kétszeres BL-finalista lengyel sztárcsapatnak. Tombor Csaba vezetőedző Tatabányájának az utolsó pillanatig volt esélye a győzelemre vagy legalább a pontszerzésre…

Petrik József

Izgalmas meccsen szurkolhattak a drukkerek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés
MOL Tatabánya KC – Barlinek Industria Kielce (lengyel) 29-30 (19-14)
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, 2400 néző, vezette: Horváth P., Marton B.
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez P. 1, Ancsin 2, Juhász Á., Vilovszki 1, Győri M. 5, Ugalde 4. Csere: Bartucz (kapus), Maras 7 (3), Obradovics, Pergel 5, Vajda 2, Eklemovics 1, Enomoto, Dzsamali 1, Yadegari. Edző: Tombor Csaba.
Az eredmény alakulása, 6.p.: 4-1, 11.p.: 6-2, 16.p.: 10-5, 21.p.: 10-8, 25.p.: 16-12, 37.p.: 21-15, 44.p.: 24-17, 49.p.: 25-23, 53.p.: 27-26, 57.p.: 28-28.
Kiállítások: 6, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2. 

Bátran és eredményesen kezdte a találkozót a hazai együttes. Székely kiválóan védett, miközben elől elsősorban Ugalde, Győri és Maras voltak elemükben. A vendég lengyel topcsapat ugyan néhány klasszisát a félidő derekáig pihentette, ám amikor már a legjobbjai is pályán voltak sem változott jelentősen a mérkőzés képe. A Kielce akkor tudott igazából feljönni a Kék Tigrisek „nyakára”, illetve akkor lett kissé hullámzóbb a játék, amikor egymás után kétszer is kétperces emberhátrányba került a Tombor-legénység.

Szünet után néhány ziccert elrontottak a házigazdák, de a vendégek játékából is hiányzott az igazi átütő erő. Aztán ahogy egyre jobban fáradt a Tatabánya és egyre „makacsabban” küzdött az ellenfél, úgy fogyott el a kék-fehérek előnye. Sőt, a legvégén, a remekül kézilabdázó Ugalde kihagyott ordító helyzetét követően a győzelmet is megszerezte a Kielce három másodperccel a találkozó lefújása előtt.

Tombor Csaba: − Negyven-negyvenöt percig nem játszottunk rosszul. Ennek ellenére megtapasztalhattuk azt a sebességkülönbséget, ami az ilyen szintű együtteseket jellemzi. A csapatommal maximálisan elégedett vagyok, de végére belefáradtunk a küzdelembe. Mindenesetre dolgozunk tovább, és készülünk a bajnoki rajtra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában