Bajnokság

2023.08.23. 22:08

Hatéves tatabányai kislány volt az esztergomi feeder-verseny sztárja

Az ország egész területéről érkeztek versenyzők a gyermekeknek kiírt feeder versenyre, melynek az Esztergom-Búbánatvölgyben található Kerek-tó adott otthont a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének szervezésében.

Kemma.hu

Az Esztergom-Búbánatvölgyben található Kerek-tónál szerveztlk a bajnokságot

Forrás: Beküldött

Fotó: F. I.

Osvald Zsolt ügyvezető elnök tájékoztatása szerint összesen 46 versenyző nevezett, ivadék, serdülő és ifi kategóriákban. A végig esős idő ellenére egyetlen ifjú horgász sem adta fel és a végén csak néhányan maradtak fogás nélkül. Különdíjjal jutalmazták a legfiatalabb versenyzőt, egy hatéves tatabányai kislányt. 
A legnagyobb fogás egy hatkilós amur volt. Az amurok mellett a gyerekek bőven fogtak pontyot és dévérkeszeget, a három kategóriában kifogott halak összsúlya meghaladta a 66 kilogrammot. 

A versenyzők az egész ország területéről érkeztek. Mindhárom kategóriában az első öt helyezettnek adott át díjat a KEMHESZ elnöke, Zoltai Dániel, aki elmondta, a szövetség közel húszezer taggal a vármegye legnagyobb civil szervezete. Felelősséggel képviseli a felnőtt horgászok érdekvédelmét, emellett kiemelt figyelmet fordít a fiatalabb korosztályra, az utánpótlás nevelésére. Rendszeresen szerveznek gyermekversenyeket, nyári táborokat, valamint ismeretterjesztő órákat az iskolásoknak. 

A feeder botos horgászat Angliából származik. A módszer lényege, hogy kapásjelző használata nélkül, a bot érzékeny hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el. Így a zsinór előfeszítettsége miatt mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást. 
 

Osvald Zsolt ügyvezető elnök tájékoztatása szerint összesen 46 versenyző nevezett 
Fotó: F. I.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában