Férfi kézilabda

2023.08.24. 21:09

A MOL Tatabánya a BL-döntőst látja vendégül

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Kék Tigrisek a 2023-24-es bajnokság felkészülési szakaszában igencsak átgondoltan választottak nehéz ellenfeleket az edzőmérkőzéseikre. Ennek az az oka, hogy Tombor Csaba vezetőedző a leginkább felvértezve szeretné a csapatát az EHF Európa Ligában is csatába küldeni.

Petrik József

Igazi nagyágyút fogad péntek este a Tatabánya

Forrás: Facebook/tatabanyahandball

Kézilabda, férfi felkészülési mérkőzés

MOL Tatabánya KC–Kielce (lengyel)

Tatabánya, Multifunkcionális sportcsarnok, péntek, 18.45.


Két fontos tornán van túl a Tombor-legénység: Ancsin Gáborék Lengyelországban az Orlen-kupán és Franciaországban, a Horizon-kupán egyaránt megállták a helyüket.

– Sok volt a sérültünk, a hiányzónk a franciaországi Villeneuve d’Ascq-ben rendezett második tornán, bár Marast és Obradovicsot némiképp óvatosságból nem vittük magunkkal. Ők azonban már teljesen bevethető állapotban vannak, sőt, Dzsamali is játékra alkalmas. Pericről ugyanezt már nem tudom elmondani, irányítónk nem lép pénteken pályára – emelte ki Tombor Csaba. 

A tatabányaiak a 20-szoros lengyel bajnok és 17-szeres kupagyőztest fogadják, mintegy a bajnoki rajt főpróbájaként. Arról nem is szólva, hogy a Kielce 2016-ban még a Bajnokok Ligáját is megnyerte, az előző két szezonban pedig döntős volt.

– Úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű gárdát fogadni hasznos – jegyezte meg a hazaiak vezetőedzője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy a vendég sztárcsapat a találkozó esélyese, de mi ennek ellenére is győzni szeretnénk ellenük, illetve nem utolsó sorban egy jó meccset akarunk velük játszani. Nagyon bízunk a szurkolóink buzdításában és nagyon várjuk őket pénteken a csarnokba. Az alapozás során tudatosan választottunk kemény riválisokat, ilyen erőpróbák kellenek ugyanis ahhoz, hogy helytálljuk a már a nyakunkon lévő hazai pontvadászatban és a nemzetközi porondon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában