Koronglövészet

2023.07.11. 22:06

Világbajnokságot rendez a Vérteserdő Zrt.

Gánton gyűlnek össze a sportág legjobbjai.

Kemma.hu

Puskalövésektől lesz hangos a Vértes a hétvégén

Forrás: japevadasz.hu

A Nemzetközi Korongvadász Szövetség (FITASC) az elmúlt évek során számos nagy nemzetközi versenyt rendezett Magyarországon korongvadászat, gyorsított korongvadászat, szárnyas korongvadászat és kombinált lövészet versenyszámokban (így például szárnyas korongvadászat Európa-bajnokságot 2020-ban, Esztergomban). Hazánk magas színvonalú szervezése, kedves vendéglátása és kiváló természeti adottságai miatt a szövetségnek ismét ránk esett a választása, mind a Korongvadász Világbajnokság, mind a Gyorsított Korongvadászat Világbajnokság helyszínének kiválasztásánál, melyeknek ezúttal Gánt ad otthont július 13-16. között. 

A FITASC (La Fédération Internationle de Tir aux Armes Sportives de Chasse) 1938 óta működő világszervezet, melynek jelenleg 60 ország tagja a világ minden tájáról. 2023-ban kb. 40 nagy nemzetközi versenyt szerveznek öt kontinensen. A szövetség elnökének, Jean-Fancois Palinkasnak is vannak magyar gyökerei. A 2023. évi 45. FITASC Sporting Világbajnokság megrendezésével hazánkat bízta meg a FITASC, melynek szervezését a Magyar Vadászlövészek Egylete és a Vérteserdő Zrt. látja el. A szervezési feladatok mellett az Erdőgazdaság biztosítja a helyszínt és a teljes szakszemélyzetet a verseny lebonyolításához. 

A verseny szervezésének lehetősége nem csupán szakmai kihívás, de kiváló alkalom hazánk turisztikai értékeinek a bemutatására és hírnevének öregbítésére. A rendezvény fővédnöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A szervezés kiváló lehetőséget nyújt a felkészüléshez a 2024-ben szintén hazánkban megrendezésre kerülő Gyorsított Korongvadászat Világbajnokságra, melynek szintén a Vérteserdő Zrt. adhat otthont. 

A világbajnokságon 40 nemzet mintegy 1200 versenyzője indul, akik hat egyéni kategóriában, valamint nők esetében három, férfiak esetében pedig négy fős nemzeti csapatban nevezhetnek. A záróünnepséget és az eredményhirdetést Gánton rendezik vasárnap, a verseny végeztével, várhatóan 18 óra körül. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában