Teke

2023.07.01. 15:50

Ősztől a Szuperligában guríthat a bábolnai tekecsapat +videó

Óriási csatában nyerte meg a Tiszakécskén rendezett osztályozót a Bábolna SE együttese.

Kemma.hu

Szintet lépett a Bábolna

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A közelmúltban nagy lehetőség elé állhatott az NB I. (a tulajdonképpeni másodosztály) Nyugati csoportjában második helyen végző Bábolna SE, hiszen osztályozót vívhatott a Szuperligába, vagyis az élvonalba jutásért. Az ellenfelek a Keleti csoport második helyén végző BKV Előre, valamint a legmagasabb osztályban nyolcadikként záró Ferencváros voltak. 

– Az osztályozó helyszíne azért lett Tiszakécske, mert egyrészt az ottani négysávos pálya megfelel a Szuperliga követelményeinek, másrészt az előző szezonban az osztályozó résztvevői közül senki sem játszott ott, vagyis egyik csapatnak sem volt pályaismerete a többiekkel szemben – tudtuk meg Skuba Istvántól, a bábolnaiak szakosztályvezetőjétől. 

– Az osztályozó során mindhárom csapat, valamint a negyedik pályán versenyen kívül játszó házigazda is 720-at dobott. A BKV hamar lemaradt, a Fradi viszont elhúzott, volt, hogy 80-90 fányi előnyük is volt velünk szemben. Azonban fokozatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, és óriási csatában, az utolsó két körben sikerült fordítanunk és nyolc fával nyernünk – beszélt az igencsak izgalmasan alakuló végjátékról a sportvezető. 

– Győzelmünkkel jogot szereztünk a Szuperligában való indulásra, amelyet vállalunk is. Elsőként felkészítjük a pályánkat a hitelesítésre, majd július közepétől heti két edzéssel megkezdjük a felkészülést a következő szezonra. Nem lesz nagy a kiesés a játékosok számára, hiszen nemrég ért véget a szezon, még játékban vagyunk. Természetesen edzőmeccseket is vívunk majd. Megmérkőzünk a Tatabánya szuperligás női csapatával, játszunk a Pápával, végül Szlovákiában veszünk részt egy emléktornán – tudtuk meg Skuba Istvántól, aki elmondta, hogy tavasszal ugyan remekül szerepeltek a bajnokságban, 11 mérkőzésükből kilencet megnyertek, de a Szuperliga nagy valószínűséggel már nem lesz diadalmenet számukra. 

(A videót köszönjük Tomozi Barbarának, aki a rendelkezésünkre bocsátotta felhasználásra.)

– A Szeged, a Zalaegerszeg és a Répcelak kiemelkedik a mezőnyből, a többiek ellen azonban lehet keresnivalónk. Az elsődleges célunk természetesen a bennmaradás, ehhez azonban erősítésre is szükségünk lesz, amely viszont már folyamatban van. 

Az osztályozó eredménye: 1: Bábolna SE 3335 fa, 2. Ferencváros 3327, 3. BKV Előre 3212.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában