Európa Játékok

2023.06.28. 19:31

Három arany után ezúttal ötödik lett Pekler Zalán

A Pekler Zalán, Mászáros Eszter páros az ötödik, míg a Péni István, Dénes Eszter kettős a 25. lett a kisöbű szabadpuska összetett vegyes csapatversenyében az Európa Játékok Wroclawban zajló sportlövő viadalán.

Kun Attila

Pekler Zalán folytatja jó szereplését az Európa Játékokon

Fotó: MTI/MTVA

Sportlövészet Az 50 méteres versenyt 26 pár kezdte meg tegnap és az első szakaszban a duók mindkét tagja 15-15 térdelő, fekvő és álló testhelyzetű lövést adott le. A léppuskában aranyérmes Pekler, Mészáros csapat 881 kört teljesített, amivel az ötödik helyen zárt és bejutott a legjobb nyolcat felvonultató második szakaszba. Péniéknek ezúttal nem ment jól, 862 kört értek el, amivel a 25. pozícióban zártak.

A második szakaszban minden testhelyzetben tíz lövése volt a sportolóknak és itt Pekler Zalán kicsit visszafogottabban lőtt, a magyar páros pedig 579 körrel zárt és ötödik lett. Mészáros Eszteréknek ezúttal nem volt szerencséjük, mivel csak kevesebb belső tízeseikkel szorultak a negyedik dánok mögé, akik a bronzmérkőzésbe jutottak.

A wroclawi lőtéren korábban a Jákó Miriam, Major Veronika, Sike Renáta összetételű sportpisztolyos csapat a negyedik helyet szerezte meg. 

Mint ismert, a komáromi Pekler Zalán, az Erődök Városa Sportlövő Egyesület versenyzője már három aranyérmet nyert az Európa Játékokon: előbb Mészáros Eszterrel győzött a légpuskások vegyescsapat számában, majd Hammerl Somával és Péni Istvánnal megnyerte a férfi légpuskás csapatok versenyét, legutóbb pedig a férfi kisöbű szabadpuska versenyszámban nem talált legyőzőre, amiben olimpiai kvótát is szerzett. Pekler férfi légpuska egyéniben (amelyben vezeti a világranglistát) kevésbé szerepelt jól, ott a 12. helyen végzett, amivel lemaradt a döntőről.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában