Priskin

2023.05.20. 09:35

Búcsúmeccsére készül a 2016-os Eb észak-komáromi hőse

Hivatalossá vált, hogy Priskin Tamás, az ETO FC Győr ikonikus alakja a szezonzáró meccsen ölti magára utoljára a zöld-fehér mezt.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, nyáron lejár a szerződése a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrnél a 63-szoros magyar válogatott támadónak, a komáromi születésű Priskin Tamásnak, aki akkor még nem döntött pályafutása jövőjéről. Nemrég azonban kiderült, mi a válasz a kérdésre.

A klub a hivatalos honlapján ugyanis nemrég bejelentette, hogy a Csákvár elleni vasárnapi bajnokin szerepel utoljára a zöld-fehérek mezében a felvidéki származású Priskin. Ahogyan a Kisalföld.hu is ír róla, Priskin tizenöt évesen került az ETO-hoz. Bajnoki mérkőzésen először 2003. áprilisában lépett pályára a Ferencváros ellen, mindössze tizenhat évesen. Három évvel később már a Premiere League-be frissen feljutó Watford szerződtette. Később játszott több angol klubban, de megfordult az orosz, osztrák, izraeli és szlovák bajnokságban is. Az ETO-ba 2020. januárjában tért vissza.

A magyar válogatottban 2005. augusztusában mutatkozott be Argentína ellen. Legsikeresebb válogatott sorozata 2006. végére, 2007. elejére tehető, amikor sorozatban öt mérkőzésen is gólt szerzett. Mint írják:

Sohasem feledjük 2015. november 15-ét, amikor Norvégia elleni fantasztikus bombájának is köszönhetően, 44 év után újra Európa-bajnokságon szerepelhetett nemzeti csapatunk, ahol Priskin Tamás is pályára lépett. Összesen 63-szor volt válogatott és nemzeti színekben 17 gólt szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában