Labdarúgás

2023.02.20. 06:15

Gyirmóton is győzött a Tatabánya

A Bányász újabb sikerével tartja listavezető pozícióját.

Herczeg István

Folytatja jó sorozatát a Tatabánya

Forrás: Facebook/Tatabányai SC

NB III., Nyugati csoport, 22. forduló

Gyirmót FC Győr II.–Opus Tigáz Tatabánya 1-2 (1-2)

Gyirmót, vezette: Kovács G. P. (Keszthelyi T., Szalai D.).

Gyirmót: Kecskés – Wágenhoffer (Gönye, 88.), Lányi, Babayigit (Süveges, 79.), Nagy K. (Helembai, 64.), Lázár, Tarsoly, Ominger, Görcs, Rátonyi, Szűcs (Rimai, 64.). Vezetőedző: Ördög József.

Tatabánya: Lóth – Árvai, Kovács I., Krupánszki, Kocsis (Hajas, 17.), Szegleti, Katona, Szegő (Hadobás, 81.), Molnár, Székely, Forró (Letenyei, 69.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.

Gólszerző: Tarsoly (8.), illetve Kocsis (7.), Árvai (27.).

Az Érd elleni győztes szezonkezdet után a második idei győzelmére hajtott az új névvel szereplő Opus Tigáz Tatabánya, amely ezúttal Gyirmótra látogatott. A házigazda az előző fordulóban egyébként a Komáromtól kapott ki. Erősen kezdődött a mérkőzés, hiszen Kocsis már a hetedik percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, de gyakorlatilag a középkezdésből egalizált a Gyirmót II. Csak nem egészen húsz percig volt döntetlen az állás, Szegleti labdáját ugyanis Árvai juttatta a kapuba, így 2-1-es vezetést szerzett a Bányász. Ezzel a góllal egyébként Árvai Dániel beérte Mayer Ádámot a góllövőlista élén, ám utóbbi játékos már az NB II.-ben szerepel, így Árvainak igencsak megnőtt az esélye a gólkirályi cím megszerzésére. Több találatot már nem hozott az összecsapás, így a Tatabánya maradt a listavezető pozícióban. A riválisok közül a Veszprém és a Nagykanizsa is nyerni tudott, előbbivel szemben három, utóbbi előtt pedig öt pont a Bányász előnye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában