Vízilabda

2023.02.19. 10:03

Fotók a medencéből: kikaptak női és a férfi pólósaink is

Ezen a hétvégén a tatabányaiak női élvonalbeli pólócsapatának és a férfi OB I. B-s együttesnek sem kedvezett a szerencse. Mindkét gárda jóval esélyesebb ellenfelet kellett, hogy fogadjon a Buborékban.

P. J.

Tatabánya Women Water Polo – BVSC-Zugló 8-1

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Egy félidőn keresztül kifejezetten jól tartotta magát a Gebauer-legénység. Sőt, férfi pólósaink még öt-négyre vezettek jóval esélyesebb riválisukkal szemben. Ekkor egy szemfüles hazai megoldást követően azonban a vendégek hálója helyett a kapufán landolt a labda, és úgy tűnik ez jelentette a vészcsengőt a fővárosiaknál, akik először kiegyenlítettek, majd fokozatosan növelve előnyüket, nyerni tudott a fiatal vízműves gárda otthonában.

Gebauer Lajos: – Nem érdemtelenül aratott győzelmet a vendégcsapat, bár a gólkülönbséget túlzónak tartom.

Vízilabda OB I. B, férfi, 18.forduló
Tatabányai Vízmű SE – VIWA OSC 6-11 (1-3, 2-1, 2-4, 1-3)
Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Pagács S., Gérnyi T.
TVSE: Borbély – Gombos 3, Várnagy M. 1, Fekete B. 1, Albert, Nagy Z., Galler 1. Csere: Németh A., Kocsis J., Kovács P., Hlogyik, Dubinák, Végh L. Edző: Gebauer Lajos.
Gól emberelőnyből: 17/3 (!) – 13/5.
Gól ötméteresből: 0, illetve 2/1.
Kiállítás cserével: Fekete B., Galler, illetve Zsigmond.
Kipontozódott: Nagy Z., illetve Vad L., Ladányi, Zsigmond.

A lányoknál, ahogy az várható volt, a fővárosi ellenfél szinte lerohanta a tatabányai csapatot. Védekezésben nem is tudott ellenállni a hazai együttes. Az viszont örömteli, hogy a harmadik és negyedik negyedre a házigazdák fel tudtak nőni a vasutas alakulathoz, amely pedig ekkor sem lassított.

Zantleitner Krisztina: – Ebből a találkozóból is volt mit tanulnunk. Elsősorban azt, hogy miként rakjuk össze a védekezésünket, illetve a blokkainkat.

Női OB I., 13.forduló
Tatabánya Women Water Polo – BVSC-Zugló 8-17 (1-6, 1-5, 2-3, 4-3)
Buborék, 100 néző, vezette: Debreczeni Nóra, Varga Csenge.
Tatabánya: Kovács D. – Zantleitner H., Zink 1, Orbán, Felkai, Rajna 4, Sóti. Csere: Mikola(kapus), Zantleitner N. 1, Becsey 2, Kovács J., Perjési, Kovács D. Edző: Zantleitner Krisztina.
Gól emberelőnyből: 8/3, illetve 6/4.
Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában