Felajánlás

2022.11.02. 18:08

Több mint félmillió forintot adtak a pink mezekért a tatabányai szurkolók

Összesen 565 ezer 100 forintért licitáltak a szurkolók a tatabányai kézilabdázók pink mezeiért. A befolyt összeget a mellrák elleni küzdelmet támogatva a kézilabdázók a Szent Borbála Kórház onkológiai osztályának ajánlották fel.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabánya Kézilabda Club

Ahogy azt már megírtuk, pink színű mezben játszottak a MOL Tatabánya KC kézilabdázói a CYEB-Budakalász elleni hazai mérkőzésen, ezzel is felhívva a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. Nemes cél vezérelte a különleges színválasztást, hiszen október a mellrák elleni küzdelem hónapja volt. A rózsaszínbe öltözött emberek ezrei ezzel hívták fel a figyelmet az időbeni szűrések és a mozgás fontosságára.

A kék tigrisek élsportolóként fontosnak tartják, hogy mindig csatlakozzanak a világszerte elterjedt kezdeményezéshez, ezért léptek pályára most is ebben a szerelésben. Ráadásul a klub felhívta a figyelmet arra is, hogy a betegségben szenvedők felépülésére is figyelnek, ezért a kézilabdázók a mezeiket licitre bocsájtották. A befolyt összegből a tatabányai Szent Borbála Kórház onkológiai osztályát támogatják.

Az akcióban minden trikó gazdára lelt, az adomány összege 565 ezer 100 forint lett, a nyerteseket a megadott elérhetőségeken keresik a napokban. A legmagasabb összegű felajánlás Székely Márton mezére érkezett. A népszerű kapus szerelése százezer forintot ért meg egy licitálónak. Igaz, a licit ebben az esetben állt már 320 ezer forinton is, de a klub közlése szerint sajnos ez egy hamis felajánlás volt. Azaz még ebben a duplán nemes kezdeményezésben is volt, aki messze túllépte a sportszerűség határait.

Az mindenesetre külön öröm, hogy a mérkőzést a hazai gárda nyerte. Az első harminc percben még akadozott a játék, de a második félidő derekán bebiztosította a csapat a 29-24-es diadalt. Ezzel a 7. fordulóban megszerezték a hatodik győzelmet, amivel a harmadik helyen állnak a kék tigrisek, akiknek a pink mez is jól állt a mérkőzésen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!