Szezonkezdet

2022.09.05. 11:59

Egy év kihagyás után ismét szuperligás a tatabányai női tekecsapat

Az elmúlt szezont – elsősorban létszám gondok miatt – a területi bajnokságban „töltötték” a tatabányai hölgyek. Az új idényben viszont ismét a legjobbak között kezdték meg a pontvadászatot, és mindjárt egy 6:2-es győzelemmel mutatkoztak be.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az előző idényt a a Tatabányai SC női versenyzői a győri területi bajnokságban töltötte, mivel sérülések, gyermekvállalás és külföldre igazolás miatt megcsappant a létszám, így a 2021–2022-es élvonalbeli szereplést nem tudta vállalni a csapat.. Az idei szezonban viszont újra a Szuperligában indultak a hölgyek. Sikerült „feltölteni” a keretét: Némethné Katona Beáta nagy örömünkre újra edzésbe állt, Kozma Andrea is vállalta a játékot iker babái mellett is. 

Emellett a kék-fehérek leigazolták az Ipartechnika Győr csapatától Kovács Krisztinát, valamint kölcsönben nálunk játszik Kóródi Anita, a hántai Jobb Dáma SE játékosa. Ők egészítették ki a „kemény magot”, akiket Németh Kinga, Balla Ildikó, Frank Klaudia, Csorba Csilla, Rohrbacher Ferencné, Tordáné Rasch Hajnalka és Kovács Alexandra jelentette. Ifjúsági csapatunkat Buzánszky Anna, Szabó Liliána és Lázár Brigitta alkotja.

A csapat ügyes-bajos dolgait Németh Kinga intézi, a lányok csapatkapitánynak Némethné Katona Beát választották. A fiatalok felkészítésében nagy segítséget nyújt Megyesiné Vati Ágnes, kétszeres világbajnok. A lányok júliusban kezdték meg a felkészülést heti két gyakorlással. Teke Szuperliga, női, 1. forduló

Női teke Szuperliga, 1. forduló
Tatabányai SC – Bátonyterenyei TK-Viktória 6:2 (3132:3014)
A tatabányaiak eredményei: Németh Kinga 504 fa, Csorba Csilla 515 fa, Kóródi Anita 501 fa, Frank Klaudia 499 fa, Balla Ildikó 558 fa, Némethné Katona Beáta 555 fa.
A TSC ifjúsági csapatának tagjai, életük első szuperligás meccsén győzelemmel mutatkoztak be.

A női tekéseink célja elsősorban az, hogy az új játékosok sikeresen beilleszkedjenek a csapatba, és mielőbb fel tudják venni a Szuperliga ritmusát. A tatabányaiak korábbi eredményei jó alapot adnak arra, hogy az első évben a középmezőny elérése reális terv lehessen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában