Kultúra

2024.08.13. 12:47

Idén is megnyílt a Grotta Tatán

Idén is megrendezték a Grotta kiállítást Tatán. A Tatai vár Török kori bejárójában rendezett kiállítást augusztus végéig láthatják az érdeklődők.

Kemma.hu

A Tata.hu számolt be arról, hogy a Kuny Domokos Múzeum szervezésében 12. alkalommal nyílt meg a Barlang/Grotta kiállítás a Tatai Vár Törökkori bejárójában.

Idén is megrendezték a Grotta kiállítást Tatán. A Tatai vár Török kori bejárójában rendezett kiállítást augusztus végéig láthatják az érdeklődők.
Az Idén is a Tatai vár Török bejárója adott otthont a Grotta kiállításnak, amit augusztus végéig láthat a közönség 
Fotó: Facebook/Tata Város

Mint írták, a Grotta kétségkívül mindig üdítő színfoltja a nyárnak, így a tavalyi, befejezésnek szánt, diadalmas „Sol Invictus” tárlatot követően a folytatás mellett döntöttek a szervezők. Így lett az újjászületés az idei Grotta témája és alcíme.

Önálló kiállítás a Tatai várban

A tárlat két kurátora 2024-ben is Kövesdi Mónika művészettörténész és Kammerlohr-Kováts László képzőművész. A kiállításre minden 40 évnél fiatalabb professzionális képzőművészek valamint a művészeti egyetemek hallgatói jelentkezhettek festménnyel, grafikával, szoborral, installációval. A kiállítást meghívásos és szabad beadásos rendszerben szervezik meg minden évben. A legjobb alkotók pedig jövőre lehetőséget kapnak önálló kiállításra a Vármúzeumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!