Művészet

2024.07.03. 06:32

Talentumosok grafikáiból nyílt kiállítás a Tatai-várban

Újabb kiállítással bővült a tatai Kuny Donokos Múzeum. Ezúttal a Talentum művészeti iskolában született alkotások kaptak helyet a Tatai-várban.

Goletz-DeáK Viktória

Megnyílt a tatai Talentum Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium grafikushallgatóinak és művésztanárainak tárlata a Tatai-vár tornyában. 

Újabb kiállítással bővült a tatai Kuny Donokos Múzeum. Ezúttal a Talentum művészeti iskolában született alkotások kaptak helyet a Tatai-várban.
Megnyílt a tatai Talentum Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium grafikushallgatóinak és művésztanárainak tárlata a Tatai-vár tornyában
Fotó: Kuny Domokos Múzeum


Zsúfolásig megtelt a vármúzeum a megnyitó délutánján, hiszen hatalmas érdeklődés övezte az immár hetedik alkalommal szervezett "TATAMI" címmel megvalósuló művészeti kiállítást. 

Megnyitó a Tatai-várban

Az ünnepélyes megnyitó a budapesti Kroó György Zene-és Képzőművészeti Iskola Fúvós Kamaraegyüttesének zenei összeállításával vette kezdetét.
Elsőként Michl József, Tata Város polgármestere méltatta a tárlat jelentőségét, hiszen a hetedik alkalommal megvalósuló tárlat, több mint 100 alkotáson keresztül nyújt bemutatkozási lehetőséget a Talentum Művészeti Szakgimnázium tehetséges grafikus diákjainak és az őket oktató művésztanárok számára. Ezt követően Kürthy Dóra, a Kuny Domokos Múzeum igazgatóhelyettes emelete ki a két intézmény között szakmai, művészeti együttműködések sokszínűségét. Az immár hagyományos leporelló tervező felhívás eredményeként pedig már a konkrét tervek eredményét, két legújabb múzeumi kiadványukat is bemutathatta az eseményen.

A tárlat anyagát, a kiállító intézmény részéről  Varga Benedek Sándor grafikusművész, az iskola művésztanára ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.  
Vendégzenészeinknek köszönhetően fantasztikus zenei összeállítások szólaltak meg ezen a délutánon: kürt, trombita, fuvola és klarinét segítségével a legszebb klasszikus dallamok hangzottak fel a Tatai Vár falai között. 

Kürthy Dóra és Horváth Viktória a Kuny Domokos Múzeum nevében köszönte meg a közreműködőknek azt, hogy ilyen színvonalas összművészeti eseménnyel csatlakozhattunk a fesztivál programjaihoz. A tárlat megtekinthető a Kuny Domokos Múzeum látogatási rendjének megfelelően 2024. július 30-ig keddtől vasárnapig 10:00-18:00 óra között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában