Továbbra sem fárad

2024.07.05. 12:44

Jackl Vivien ismét döntőt úszhat a junior Eb-n

A tatabányai csodaúszó bejutott a 800 méteres női gyors úszás szombat esti döntőjébe a vilniusi junior úszó Eb-n. A mindössze 15 éves Jackl Vivien a hatodik időt úszta a délelőtt előfutamokban.

Luter Márk

Az Európa-bajnok Jackl Vivien különösebb gond nélkül bejutott a 800m gyors döntőjébe a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. A tatabányai csodatini a péntek délelőtti előfutamok során 8:48.14 perces teljesítménnyel a hatodik legjobb időt úszta, mellyel könnyedén kvalifikált a korosztályos kontinensviadal szombat esti fináléba. 

1500 méteres gyorsúszásban szó szerint leiskolázta a mezőnyt a 15 éves tatabányai úszólány. Jackl Vivien élete első felnőtt Európa-bajnokságán történelmet írt.
A mindig mosolygós Jackl Vivien 800 gyorson is döntőzik a litvániai junior úszó Eb-n
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Jackl Vivien másik pénteken úszott versenyszámában nem jutott tovább

A mindössze 15 éves úszólányra nem várt könnyű délelőtti program, hiszen a 800m gyors előfutama előtt 200m pillangón is úszott, utóbbi számban (2:15.40) a 14. helyen végzett, miután Abonyi-Tóth Glenda (6.) és Miszlai Mira (8.) révén két magyar is előtte zárt, a kontinensviadal szabályai alapján Sirkóné Kocsis Márta tanítványa nem jutott a legjobb 16 közé.

A tatabányai csodaúszó már két aranyérmet is nyert Vilniusban

A sokak által Egerszegi Krisztinához hasonlított Jackl Vivien fémjelezte magyar női 4x200 méteres gyors váltó csütörtök este korosztályos Európa-bajnok lett. A viadal korábbi versenynapjain a Tatabányai Vízmű SE kiválósága 400 vegyesen junior Eb-versenycsúccsal aranyérmet ünnepelhetett, míg 1500 gyorson bronzérmes lett a szám felnőtt kontinensbajnoka.

Jackl Vivien aranyérmet nyert a 4x200 méteres gyors váltó tagjaként a junior Eb-n
Jackl Vivien aranyérmet nyert a 4x200 méteres gyors váltó tagjaként a junior Eb-n
Forrás: European Aquatics/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában