Jubileum

2024.06.21. 13:20

Generációk találkoztak a környei nyárköszöntőn

Nyárköszöntő programot szervezett az Idősek Napközi Otthona Környén, a művelődési házban. A kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról is érkeztek vendégek. A szépkorúak kistérségi közös nyárköszöntő programjának alapjait tíz esztendeje tették le Környén, ezúttal ezt a jubileumot is ünnepelték.

Sugár Gabi

Gyerekek is felléptek az eseményen

Forrás: beküldött

Az eseményt – amelyet a járásból érkező hölgyek, urak mellett Szűcsné Posztovics Ilona Tatabánya, Nagy Csaba, Vértesszőlős, Klinger Tamás, Tarján, Igó István, Vértessomló polgármestere, Smelcné Portik Ágnes, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, és helyettese, Tromposch Ágnes is megtisztelt jelenlétével – Pákozdi Ferenc alpolgármester nyitotta meg, majd a Környei Segítőszolgálat Nappali Ellátás vezetője, Halász-Becker Anita kiemelte: a generációk közötti erős kapocs egy boldog élet záloga lehet. Smelcné Portik Ágnes szintén az összefogást, a kollektíva összetartását emelte ki a siker kulcsaként.

A folytatásban az igazán színes műsorfolyam jól érzékeltette a generációk közötti erős kapocs meglétét. A gyermekprodukciókat olyan széles mosollyal követték a vendégek, mintha saját unokáik, dédunokáik léptek volna színre. Közreműködött a Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa, az ovis Katica csoport, az iskola csoportjai, a Hejgetők Táncegyüttes. A muzsika szárnyán a KaDarKa Társulat tagjai, Monori Dominik és Dallos Zoltán repítette tovább a vendégeket, végül következett egy fergeteges meglepetés produkció. Halász-Becker Anita ismét „mikrofont ragadott”, ám ezúttal egy pesti újság munkatársaként készített képzelt riportot a környei nyugdíjas klub tagjaival.

A zárszóban Szűcsné Posztovics Ilona köszönte meg az intézménynek a szolgálatot, és az időseknek, hogy igénybe veszik azt, majd a házigazdák ezúttal is finom falatokkal, szívből jövő mosollyal és apró ajándékkal kedveskedtek a vendégeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában