Kábítószer

3 órája

Fogyasztott és árult is a környékbeli drogbáró - majd 2 milliót foglaltak le tőle

Előkészítő ülésen tárgyalján október 3-án azoknak a vádlottaknak az ügyét, akik komoly drogügybe keveredtek. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre, valamint tiltsa el mindkettőjüket a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint az I. rendű vádlott marihuanát és amfetamint szerzett valamikor 2023. május 19. előtt. A megszerzett kábítószerből fogyasztott, adott át, valamint pénzért is rendszeresen árulta a kábítószert. A vádlott által értékesített, illetve átadással forgalomba hozott marihuana és amfetamin együttes mennyisége a csekély mennyiség felső határának 32,16 százaléka.

Az I. rendű vádlott 2023. május 19. napján azért utazott Budaörsre, hogy a II. rendű vádlottól további értékesítésre kábítószert vásároljon. A vádlottak egy áruház parkolójában találkoztak. Az I. rendű vádlott a kábítószer vásárlására 1 millió 777 ezer forintot vitt magával.

A II. rendű vádlott a gépkocsijából kiszállt és a kábítószert tartalmazó hátizsákját átrakta az I. rendű vádlott gépkocsijának csomagterébe. A kábítószer ellenértékének kifizetésére már nem került sor, mivel a vádlottakat a nyomozó hatóság a kábítószer értékesítése közben elfogta.

A nyomozó hatóság az I. rendű vádlottól az 1 millió 777 ezer 100 forintot lefoglalta.  A II. rendű vádlott 250 gramm amfetamint és 213 gramm marihuanát adott át értékesítési szándékkal az I. rendű vádlottnak. Az átadott kábítószer együttes mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 3,7-szerese. A II. rendű vádlott gépkocsijából és budapesti lakásából lefoglalt, saját fogyasztás céljából tartott kábítószer mennyisége együtt nem éri el a csekély mennyiség felső határát, annak 34 százaléka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában