Hagyományőrzés

2024.06.14. 19:55

Elkezdődött a Tatai Sokadalom +fotók, videó

Programok garmadájával várja a népi kultúra elkötelezettjeit az Angolkert ezen a hétvégén. A Tatai Sokadalomban ezúttal is mindenki megtalálhatja a számítását.

Kemma.hu

Németh Dénes és zenekara húzta a talpalávalót a menettáncban péntek délután, ezzel pedig elkezdődött a 24. Tatai Sokadalom. A Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola évzáró vizsgaelőadását követően adták át a városi művészeti díjakat is. Az első estén máris két táncházat is szerveznek. A vendégeket Michl József polgármester és Farkas Emőke, a művészeti iskola igazgatója köszöntötte a szabadtéri színpadon.

Programok garmadájával várja a népi kultúra elkötelezettjeit az Angolkert ezen a hétvégén. A Tatai Sokadalomban ezúttal is mindenki megtalálhatja a számítását.
Ismét összekapaszkodhatnak a népi kultúra elkötelezettjei a Tatai Sokadalomban
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A népi kultúra elkötelezettjei a szervező Tatai "Kenderke" Néptánc Egyesületnek hála vasárnap estig számtalan programon vehetnek részt az ingyenes fesztiválon, amelyet a Pedrofon sátorbálja zár majd vasárnap este. Addig nép- és moderntáncosok, népzenészek, kézművesek, előadások, mesemondók, borászok várnak mindenkit az Angolkertben. 

Visszatér a Kolompos zenekar, lesz Ringató, Kovács Géza is visszatér a bábjaival Tatára, de érkezik az Ördöngös Népzenetanoda, a Kassai Lovasíjász Iskola – Brázik törzs lovasíjász bemutatóval készül, és ostoros betyárokkal is találkozhatnak majd a Cseke-tóhoz kilátogatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!