Balesetveszély

3 órája

Veszélyes helyzet: lezuhant fa törte össze az autót

Egy autó motorháztetőjére zuhant egy vaskos faág Tatán, a Remeteségbe vezető Fekete úton. A helyiek szerint az út mellett álló kiszáradt, korhadt fák veszélyesek az autósokra. Az önkormányzat a probléma megoldását ígérte.

Kemma.hu

A tatai Fácános kertből kanyarodott a Fekete útra egy autó a közelmúltban, amikor egy hatalmas faág a magasból a motorházra esett. Csupán fél méteren múlt, hogy nem a szélvédőt törte be a mázsás súly. Az autóban ketten ültek, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Az esetet jelentették az illetékes hatóságoknak, akik megtisztították az utat. Azonban az autó totálkáros lett. A veszélyes szakaszon egy héttel később egy újabb hatalmas fa dőlt az útra. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Tatai Városgazda Kft. munkatársai a balesetveszély elkerülése miatt a Fekete útnál folyamatosan végzik a szükséges beavatkozásokat. 

Egy autó motorháztetőjére zuhant egy vaskos faág Tatán, a Remeteségbe vezető Fekete úton. A helyiek szerint az út mellett álló kiszáradt, korhadt fák veszélyesek az autósokra. Az önkormányzat a probléma megoldását ígérte.
Szeptember 30.-án a tatai Fekete úton törte be egy autó motorháztetőjét egy lezuhanó faág. A helyiek szerint több veszélyes fa is van még az út mentén
Forrás: Beküldött

A helyiek szerint nem újkeletű a probléma. A Fekete út mentén számos elöregedett, kiszáradt fa található, amelyek komoly veszélyt jelentenek a környék lakóira és az ott közlekedő autókra. Most egy 20 méter magas bálványfa ága szakadt le az erős szélben. 

Veszélyesek a korhadt fák

Bocskay Arnold is a remeteségben él a családjával. Véleménye szerint a korhadó fák problémája már évek óta tart. Többször is jelezte szóban, illetve írásban is a hatóságok felé is a balesetveszélyes helyzetet. A férfi szerint csak idő kérdése volt, hogy valaki megsérüljön egy kidőlt fa, vagy egy leszakadt ág miatt. Judit szerint nyáron a viharos szél és az eső, télen pedig a hó miatt több fa is dőlt már ki az utcájukban az elmúlt években. 
– Szerencsére mindig éppen megúsztuk, de ijesztő élmény volt mindegyik. A kislányom retteg, ha autóba ülünk amikor szél vagy hó van, állandóan attól fél, hogy ránk fog egyszer dőlni egy fa – mondta Judit. 

Egy autó motorháztetőjére zuhant egy vaskos faág Tatán, a Remeteségbe vezető Fekete úton. A helyiek szerint az út mellett álló kiszáradt, korhadt fák komoly veszélyt jelentenek az autósokra. Az önkormányzat a probléma megoldását ígérte.
Nyáron a szél és az eső, télen a hó miatt dőlnek ki a fák és szakadnak le az ágak a fekete úton 
Forrás: Beküldött

Komondi Ágnes, az 1-es körzet képviselője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a balesetet szenvedett autó tulajdonosa őt is értesítette az eset után, így személyesen ki tudott menni a helyszínre felmérni a helyzetet. Az autó tulajdonosával is beszélt, aki három iskolás gyermekét hordta az autóval a városba. A totálkáros kocsival azonban nem lehet közlekedni, így ez a mindennapi rutin most komoly feladatot jelent a családnak. A képviselő megkereste a problémával az önkormányzatot, akiktől azt a választ kapta, hogy az önkormányzat hasonló esetekre felelősség biztosítással rendelkezik. Azonban a kár kifizetése még hetekig eltarthat. A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy október 7.-én, hétfőn, egy héttel a baleset után újabb fa dőlt ki a Fekete úton. Ezúttal a Hotel Gottwald előtt zuhant a hatalmas fa az úttestre. Szerencsére ezúttal nem járt a környéken autó.

Vizsgálják a fákat

A Fácános kertben lakik Király Marika is, aki szerint az egész Fekete út életveszélyes. Szabad szemmel is jól látható, ahogy az út fölé dőlnek a hatalmas fák. Elmondása szerint hétfőn egy busz elé dőlt ki a fa, amit két férfi húzott le az útról, hogy tovább tudjanak haladni. A hölgy szerint a veszélyes fák nem csak a helyieknek okoznak gondot. 
– A reggeli és a délutáni órákban jelentősen megnő a Fekete út forgalma. Sokan ugyanis ott hajtanak fel az autópályára – magyarázta a Király Marika, aki szintén már többször értesítette kidőlt fa miatt a hatóságokat. Marika szerint az elmúlt napokban is folyamatosan dolgoztak a Tatai Városgazda emberei az út mentén. Azonban véleménye szerint szakembereknek kellene egyesével átvizsgálnia az összes fát, hogy melyiket kell kivágni.

Egy autó motorháztetőjére zuhant egy vaskos faág Tatán, a Remeteségbe vezető Fekete úton. A helyiek szerint az út mellett álló kiszáradt, korhadt fák komoly veszélyt jelentenek az autósokra. Az önkormányzat a probléma megoldását ígérte.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Tatai Városgazda Kft. munkatársai a balesetveszély elkerülése miatt a Fekete útnál folyamatosan végzik a szükséges beavatkozásokat
Forrás: tata.hu

Az önkormányzat is tud a problémáról. A tata.hu-n számoltak be arról, hogy a nyári szárazságot követően hetek óta zajlik a városban a kiszáradt fák metszése és a balesetveszélyessé vált, korhadt növények eltávolítása. 
– Az aszály után a mögöttünk álló időszakban lehullott csapadék miatt a talaj sok helyen felázott és megnőtt a lombok, illetve az ágak tömege, ami kidőlésekhez vezethet. A napokban ezért a balesetveszély elkerülése miatt a Fekete útnál végzik a szakemberek a szükséges beavatkozásokat a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. közreműködésével. A folytatásban, a megfelelő szakhatósági döntések beérkezését követően az önkormányzat megkezdheti a Fekete út menti erdős területek érdemi megújítását is – írták a város oldalán október 3.-án. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában