Arany minősítés

14 órája

Nincs minőségibb koncert, mint a tatabányaiaké

Hatalmas tapstól és fantasztikus zeneművektől volt hangos a kultúra tatabányai fellegvára a hétvégén. A tatabányai fúvósok munkáját most nemcsak a feldolgozások miatt ismerték el.

Kemma.hu

Minősítő hangversenyre készült Tatabánya Város Fúvószenekara, a rendezvénynek a Vértes Agorája színházterme adott otthont a hétvégén. A tatabányai fúvósok igazán kitettek magukért.

A tatabányai szimfonikusok minősítő hangversenyen vettek részt a Vértes Agorájában
A tatabányai fuvósok minősítő hangversenyen vettek részt az agora színháztermében
Forrás: Tatabánya Város Fúvószenekara/Facebook

Az 50 éves jubileumi év részeként tűzték ki azt a nemes célt, hogy a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség (MAFUMASZ) szakmai zsűrije előtt megmérettetik magukat. A nagymúltú zenekar koncertfúvós kategóriában a „C” felső szinten „KIEMELT ARANY” minősítést szerzett.

A tatabányai szimfonikusok minősítő hangversenye a Vértes Agorájában
Szabó Ferenc (balra) és Szicsó István karnagyok büszkén mutatják az elismerést
Forrás: Tatabánya Város Fúvós Zenekara Hivatalos Oldala/Facebook

Az elismerést Szabó Ferenc és Szicsó István karnagyok, vezetők vehették át hatalmas taps kíséretében. A színvonalas szakmai megmérettetésre meghívót kapott Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő is. Az ünnepségen részt vettek az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei is.

A tatabányai szimfonikusok 50 évesek

Tatabánya Város Fúvószenekara 1974-ben kezdte meg működését azóta töretlenül színesíti a város különböző eseményeit. A zenekar kicsikből és nagyokból áll. Legfiatalabb és legidősebb tagjaik között majdnem annyi év különbség van mint fennállásuk ideje. Pont ezért nem egy olyan zenész van az együttesben, aki a kezdetektől a mai napig fújja.

Örömzenével ünnepeltek

A jubileum apropóján egész napos programsorozattal ünnepelte 50 éves jubileumát a Tatabánya Város Fúvószenekar. Korábbi cikkünkben írtuk, hogy júliusban közös koncertet adott a házigazda a meghívott együttesekkel. Oroszlányból, Komáromból Sárvárról és Albertirsáról is érkeztek. A legtávolabbról a Polgári Zenekar fogadta el a meghívást, akik Székelykeresztúrról utaztak ide. A közös örömzene után önálló koncertet adott minden vendég.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában