Ácsteszér

8 órája

Jó hangulatban telt a Táncsics Túra

Fáradt, de büszke arcok lepték el a kis bakonyaljai települést. Ácsteszéren idén sokan jelentkeztek a Táncsics Túra útvonalaira. Kicsik és nagyok egyaránt sikeresen teljesítették a túrát.

Kemma.hu

Szeptember végén rajtolt a XVIII. IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) Táncsics Túra Ácsteszérről. A túraútvonalain a résztvevők bebarangolták a Bakonyalja mesés tájait és olyan rejtett kincseit, mint Csatka erdős tájai és varázserővel bíró Szentkútja. Az eseményt a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség az Aktív Magyarország támogatásával szervezte.

Kicsik és nagyok egyaránt sikeresen teljesítették a Táncsics Túra útvonalait
Kicsik és nagyok egyaránt sikeresen teljesítették a Táncsics Túra útvonalait
Forrás: Ácsteszér Község Önkormányzata/Facebook

Sokszínű volt a Táncsics Túra

A tizennyolc éve tartó túra rendezvény idén is sikert aratott. A kis bakonyaljai településeket lelkes túrázók lepték el. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen annyi útvonal lehetőségből választhattak a jelentkezők, hogy mindenki megtalálta a számára megfelelő és szimpatikus irányt. Három rövidebb, húsz kilométer alatti távból választhattak. Ezek a távok Ácsteszérről indulva Csatkát, Súrt, és Akát érintették. A hosszabb távok 22,32 kilométeren haladtak. A lelkes túrázók a választott rajtnál térképes rajtlapot kaptak, amin aztán az ellenőrző állomásokon áthaladva pecséteket kaptak. Ácsteszér önkormányzata lelkesen készült az eseményre. Kora reggeltől a Táncsics Kultúrházban sürögtek a segítők. Egész nap gratulálva fogadták a sikeresen teljesítőket. A jól eső fáradtság mellett emléklappal gazdagodva indulhattak haza a résztvevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában