Szlovák nemzetiség

2024.10.16. 14:40

Alakulóülést tartott az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

Alakulnak a nemzetiségi önkormányzatok. Megtartotta alakulóülését az Oroszlányi Nemzetiségi Önkormányzat is.

Baranyai Mihály

A polgármesteri hivatal tanácstermében tartotta meg alakulóülését az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat október 14-én hétfőn – az Oroszlányi Médiacentrum tudósítása szerint. Az esemény a magyar és a szlovák himnusz közös eléneklésével indult. Ezután Németh Gábor, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket a nemzetiségi önkormányzati választás eredményeiről, s arról, hogy a választás rendben zajlott.

Alakulóülést tartott az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Alakulóülést tartott az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat
Forrás: Oroszlányi Szlovák Klub / Facebook

Szabó István Lajosné, a szlovák nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a korábban kitűzött céljaikat is nagy lelkesedéssel valósították meg, és az újabb céljaikra és ilyen lelkesedéssel tekintenek. Azt is elmondta, hogy az eddig jól bevált programokat folytatják a továbbiakban is.

A szlovák nemzetiségi önkormányzat tagjai először magyarul majd szlovákul is esküt tettek.

A képviselők ezután megválasztották a tisztségviselőiket. Egyhangú igen szavazatok birtokában továbbra is Szabó István Lajosné maradt az elnök, elnökhelyettesnek pedig Bekéné Sziráki Mariannát választották meg. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában