Sallai Nóra balesete

2024.10.09. 06:45

Szörnyethalt szülők és gyermekek: mindig a vétlen sofőr az áldozat?

Sallai Nóra életéért jelenleg is küzdenek. 5 éves kisfia, Bende elhunyt, miután egy autó beléjük rohant a kereszteződésben. Puskás Peti közösségi média oldalán osztotta meg gondolatait a szörnyű balesetről. Vajon elkerülhető lett volna, hogy Sallai Nóra ne az életéért küzdjön jelen pillanatban is?

Kemma.hu

Puskás Peti egy Facebook posztban fejtette ki véleményét Sallai Nóra és gyermeke balesetével kapcsolatban. Nyílt levelével részvétét fejezte ki a családnak, és kiosztotta a felelőtlen sofőröket.

Meghalt a Jóban Rosszban színésznője, Sallai Nóra gyermeke, Bende egy súlyos közúti baleset után. A Kemma.hu egy jogász segítségével megnézte, hogy milyen büntetésre számíthat a baleset okozója.
Sallai Nóra kisfiával ebből a kereszteződésből hajtott ki, amikor egy túl gyorsan jövő BMW beléjük hajtott
Fotó: Kovács Dávid / Forrás: MW

Megöltetek ismét egy  gyermeket. Tönkretettetek egy családot

– kezdte posztját Puskás Péter dalszerző és énekes, aki Sallai Nóra színésznő tragikus balesetére reagált hivatalos közösségi oldalán

– Nem ismerlek titeket, de hányszor gyászoltunk már, hányszor kellett olvasni, hogy emberek halnak meg értelmetlenül. Pedig semmi mást nem csináltak, csak ugyanazt, mint mindennap: tartottak haza gyalog, vártak a buszmegállóban, bicikliztek át a hídon, ültek együtt az autóban, lehet, zenét hallgattak, meséltek a napjukról egymásnak, majd véget ért minden – folytatta posztját Puskás Péter. 

Sallai Nóra és kisfia balesete sokakat megrázott

Az énekes posztjának hatására szerkesztőségünk is összegyűjtötte azon baleseteket, amelyek vármegyénk területén történtek, és amelyekben gyermekek is megsérültek. 

Az idei évben már beszámoltunk olyan balesetről, ahol fiatalkorúak súlyos sérülést szenvedtek. Március 29-én például a 11-es főúton, Pilismarót térségében történt frontális karambol, amely végül emberéletet is követelt. A balesetben egy Skoda tért át a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. A Skodát vezető férfi a helyszínen életét vesztette. További két főt súlyos, két főt - köztük egy gyermeket - könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

6 év körüli gyermek és szülei haltak szörnyet Bakonysárkánynál

2023. decemberében Bakonysárkánynál történt tragikus baleset. Egy személyautó megcsúszott az úton és egy betonkeverő járművel ütközött. Az autó az ütközés következtében az árokba borult, minden utasa a helyszínen életét vesztette - köztük egy 6 év körüli gyermek is. A Ripost akkor arról ír, hogy a becsapódás akkora erejű volt, hogy a betonkeverő szinte kilapította a kocsit. A benne utazó családnak esélye sem volt a túlélésre.

A sor itt nem ér véget: 17 évesen cserbenhagyásos balesetet követett el a fiatal

2022-ben meghökkentő történetet osztottunk meg olvasóinkkal. Egy 17 éves fiúnak csupán két hónapja volt jogosítványa, amikor Bakonyszombathelyen balesetet okozott. Ha ez még nem lett volna elég, a fiatal a baleset után meg sem állt: azonnal tovább hajtott a helyszínről. Később aztán azonosították őt a rendőrök. A 17 éves fiú beismerte tettét. Akkor mindezért 50 ezer forintos bírságot kapott. 

Amire sokan emlékszünk: elaludt a 19 éves sofőr, két fiatal lányt vitt a halálba Nyergesen

2019-ben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vettek őrizetbe egy 19 éves fiatalt, aki október 14-én Nyergesújfalun villanyoszlopnak ütközött, majd megpördült az autójával és végül a bal oldalára dőlve állt meg. A fiatallal két nő is utazott, őket súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A 19 éves sofőr élete megpecsételődött: közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak ellene nyomozást
A 19 éves sofőr élete megpecsételődött: közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak ellene nyomozást
Forrás:  Nyergesújfalu KÖ / BM OKF

A sofőr a megengedett legnagyobb 60 kilométer/óra helyett 85-95 kilométer/óra sebességgel haladt, a járművezetés közben elaludt, ezért nyilván el is vesztette felette az uralmát. A kocsi elhagyta a forgalmi sávját, előbb egy terelőszigetnek, majd az úttestet elhagyva a beton villanyoszlopnak ütközött. A jármű két utasa olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházi kezelés közben elhunytak. Egyiküket, egy 21 éves lányt a tűzoltók egyébként a helyszínen már újraélesztették, de szervezete végül feladta a harcot. A sofőr a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett. 

Elkerülhetőek lennének ezek a balesetek? 

Ha a lelkiismeretetek nem is, a súlyos szigorítások talán változtatnának rajtatok. Nyugodj békében, Bende. Imádkozunk a családodért

– ezekkel a szavakkal zárta Facebook-posztját Puskás Péter, akit minden bizonnyal nagyon megviselt Sallai Nórával, s fiával történt baleset. Mint arra ő is rávilágított, talán a szigorítások segíthetnének abban, hogy a felelőtlen sofőrök ne vigyenek magukkal, vagy épp küldjenek több embert a sírba. 

Felfogni is lehetetlen, hogy milyen érzés lehet elveszíteni egy gyermeket. A szeptember végén történt tragédia mindenkit ráébreszthet arra, hogy egy pillanat alatt összeomolhat valakinek az élete. Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt, Sallai Nóra kisfiával szeptember 27-én, este egy kereszteződésből hajtott ki Alsónémediben a Haraszti utcában, amikor egy BMW csaknem 130 kilométeres óránkénti sebességgel szinte letarolta az autójukat.

A Kemma.hu egy helyi jogász segítségével utána nézett, hogy milyen büntetésre számíthat a balesetet okozó sofőr.

  • A Büntető Törvénykönyv (BTK) 235-ös paragrafusa rendelkezik a közúti baleset okozására vonatkozó büntetési tételekről.
  • Azonban enyhítő körülményekkel lehetséges, hogy a BMW sofőrje akár felfüggesztett börtönbüntetéssel is megúszhatja a felelőtlen száguldást

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában