Tragédia

2 órája

Sallai Nóra tragédiája - Felfüggesztett, 10 év? Mit kaphat a sofőr a kis Bende haláláért?

Elhunyt Bende, a Jóban Rosszban színésznőjének gyermeke, miután édesanyjával súlyos közúti balesetet szenvedtek. Sallai Nóra továbbra is az életéért küzd. A Kemma.hu egy jogász segítségével megnézte, hogy milyen büntetésre számíthat a baleset okozója.

Kemma.hu

Felfogni is lehetetlen, hogy milyen érzés lehet elveszíteni egy gyermeket. A szeptember végén történt tragédia mindenkit ráébreszthet arra, hogy egy pillanat alatt összeomolhat valakinek az élete. Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt, Sallai Nóra kisfiával szeptember 27-én, este egy kereszteződésből hajtott ki Alsónémediben a Haraszti utcában, amikor egy BMW csaknem 130 kilométeres óránkénti sebességgel szinte letarolta az autójukat. 

Meghalt a Jóban Rosszban színésznője, Sallai Nóra gyermeke, Bende egy súlyos közúti baleset után. A Kemma.hu egy jogász segítségével megnézte, hogy milyen büntetésre számíthat a baleset okozója.
Sallai Nóra a kisfiával ebből a kereszteződésből hajtott ki, amikor egy túl gyorsan jövő BMW beléjük hajtott
Fotó: Kovács Dávid / Forrás: MW

A színésznő autója az ütközés erejétől felborult. A tragikus balesetet egy másik jármű személyzeti kamerája is rögzítette. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az ötéves fiúcska annyira megsérült az ütközésben, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni. A színésznő is kórházba került, az állapota azóta is válságos, több műtét is vár rá. TV2 információi szerint jelenleg is lélegeztetőgépen van és kómában tartják. Így ő még nem is tudja a szörnyű hírt: Sallai Nóra kisfia életét nem tudták megmenteni az orvosok. 

Sallai Nóra és kisfia balesete sokakat megrázott

Sallai Nóra balesete után több ismert színész közösségi oldalán arra kérte a követőit, hogy irányított véradással segítsék a Jóban-Rosszban sorozatban országos népszerűségre szert tett színésznő gyógyulását. Bende időközben feladta a küzdelmet. Így a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó közúti baleset ügyében folytat nyomozást. 

A Kemma.hu egy helyi jogász segítségével utána nézett, hogy milyen büntetésre számíthat a balesetet okozó sofőr. A Büntető Törvénykönyv (BTK) 235-ös paragrafusa rendelkezik a közúti baleset okozására vonatkozó büntetési tételekről. Eszerint a BMW sofőrje akár felfüggesztett börtönbüntetéssel is megúszhatja a felelőtlen száguldást. 

Meghalt a Jóban Rosszban színésznője, Sallai Nóra gyermeke, Bende egy súlyos közúti baleset után. A Kemma.hu egy jogász segítségével megnézte, hogy milyen büntetésre számíthat a baleset okozója.
Az ütközés erejétől a színésznő autója felborult. Kisfiát, Bendét a helyszínen újraélesztették, de később a kórházban elhunyt 
Forrás: TV2


 

Milyen büntetésre számíthat a vétkes sofőr?

Mivel még folyik a nyomozás, nem lehet megmondani, hogy pontosan mi lesz a vád. A BTK szerint 

  • ha a közlekedési baleset során egy személy az életét veszti, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a baleset okozója,
  • két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetés, ha a sofőr kettőnél több ember életét veszi el, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

Hogy milyen büntetést szab ki a bíró, az függ a körülményektől. Enyhítésnek számít, ha a sofőrnek nem volt még közlekedési balesete, illetve nem volt korábban büntetve. Súlyosbításnak minősül az, hogy a megengedett sebességnél jóval gyorsabban ment, illetve hogy információk szerint lámpa nélkül közlekedett. Amennyiben a bíró úgy dönt, hogy a büntetés mértéke nem éri el a két évet, akkor felfüggesztett szabadságvesztést is elrendelhetnek, vagyis nem kell börtönbe mennie, hanem próbaidőt kap. 

Azonban ha a színésznő sem éli túl a balesetet már nincs lehetőség felfüggesztett büntetésre. Ugyanis változik a büntetés mértéke és már két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Megint változik a büntetés, ha bebizonyosodik, hogy alkohol, vagy bódító szer hatása alatt vezette a balesetet okozó autót. Ez esetben egy halálos áldozat esetén kettőtől nyolc évig, míg kettő vagy több elhunyt esetében  öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés várhat a sofőrre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában