Héreg

2024.10.20. 06:45

Leszakadt tető miatt csörrent meg éjjel a telefon +fotók

Nemes Ágnes polgármester hivatalba lépése kissé zsúfoltra sikeredett. Még csak egy napja volt településvezető, máris komoly gonddal kellett megküzdenie: leszakadt tető miatt riasztották.

Kemma.hu

Éjszaka jött a hír telefonon, hogy nagy baj van. Héregen, az Ady Endre utcában ugyanis összedőlt ház, illetve annak tetőszerkezete váratlanul megadta magát. Leszakadt tető miatt csörrent meg a telefon.

Leszakadt tető miatt fogott össze Héreg
Leszakadt tető miatt riasztották Nemes Ágnes polgármestert - hivatalba lépése estéjén
Forrás: Héreg/Facebook oldala

Mielőtt arra gondolnának a kedves olvasók, hogy orkán erejű szél fújt, nem az történt. Csupán megadta magát a szép kort megélt házrész. Mindkét lakó otthon volt, egyikőjük ráadásul több egészségügyi problémával is küzd, alig tud járni. Ennek tudatában szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem lett komolyabb baj.

Leszakadt tető miatt riasztottak Héregen
Ottjártunkkor már állt az új tető váza
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Héreg egy összetartó közösség. Erről tesz tanúbizonyságot az, hogy a Gerecse völgyében élők az első szóra segítettek és mindenki azonnal kivette részét a munkálatokból. Szóval elhordták a keletkezett törmeléket és miután a tulajdonosok megvették az új tető építéséhez szükséges anyagot, azonnal nekiláttak a munkának. Előtte azonban Nemes Ágnes polgármester lakhatást biztosított számukra és intézkedett, hogy a közeli fogadóban elszállásolják az elkeseredett idős házaspárt.

Leszakadt tető miatt riasztottak Héregen
Első szóra segített egész Héreg
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Portálunk is kilátogatott a helyszínre. Megállapítottuk, hogy az égiek is kegyükbe fogadták a házépítőket: verőfényes őszi napsütésben hordták a tartógerendákat és készítették a tető vázát. A helyszínen megtudtuk, már csak a cserepezés van hátra és ha minden jól megy, napok múlva már az eredeti állapotában lesz látható a ház. Illetve, annál sokkal szebb arcát mutatja majd...

Leszakadt tető miatt riasztottak Héregen
Példás összefogásról tett tanúbizonyságot a település
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Leszakadt tető és a köszönet szavai

Nemes Ágnes polgármester szerint hatalmas köszönetet jár mindenkinek, aki az Ady Endre utcai összedőlt háznál a leomlott tető eltakarításában, illetve a jelenlegi ideiglenes megoldás létrehozásában segített - megelőzve ezzel a ház további állagromlását. Külön kiemelte a Héregi Önkéntes Tűzoltó-Egyesületet, akik a házban bent lakó házaspár kiköltöztetésében és a munkák megszervezésében is közreműködtek. A Straubinger Kft.-t is megemlítette a felajánlott anyagokért, valamint a héregi Sport vendéglőt a lakók ideiglenes szálláshely és étkezési lehetőségeiért.

Példátlan összefogás

Szerencsére ritkán van arra példa, hogy egyként mozduljon meg a település és néhány óra alatt a falubeliek összefogjanak. Nemcsak szóban, hanem tettekben is megnyilvánult mindez. A helyszanen elhangzott az is, hogy a kialakult helyzet végleges megoldásáig még sok a teendő. Nemes Ágnes polgármester hisz benne, hogy hasonló összefogással hamarosan megoldódhat a probléma. Úgy nyilatkozott, hogy méltó példamutatás volt ez emberségből, büszkék lehetünk erre a kis összetartó közösségünkre, amit mindenképp szeretne megőrizni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában