Verseny

3 órája

Gyönyörűen szavaltak a fiatalok

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója előtt tisztelegve az Éjszaka című vers volt a kötelező a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Tatabányai Csoportja által szervezett városi szavalóversenyen, amelyet általános és középiskolásoknak hirdettek.

Kemma.hu

A Szent Margit Gimnáziumban megszervezett program háziasszonya Orbánné Hancz Ágnes volt, valamint Bognár Istvánné, a tatabányai csoport alapítója. 
Csaknem harmincan jelentkeztek. Tóth Zsóka előadóművész, a zsűri elnöke méltatta a fiatalokat a kötelező és szabadon választott versek szavalatai után. Munkáját segítette a zsűriben Belinszki Zoltán író, dramaturg, valamint Sugár Gabriella, a 24 Óra és a Kemma.hu munkatársa. 

A csaknem harminc jelentkezett diák közül az első Barkaszi Kamilla lett (Dózsa György-iskola), őt Gyarmati Alina követte (Pólya György-iskola). A középiskolások között az első lett Harsányi Péter (Szent Margit Gimnázium), második Vincze Lujza, harmadik Fellegi Márk és Ladányi Viola. Mindannyian a Tatai Református Gimnázium tanulói. Belinszki Zoltán különdíjat adott át Kiss Dórinának (Eötvös Gimnázium), és Bujdos Péternek (Református Gimnázium). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában