Trükkös lopás

3 órája

Elképesztő módszerekkel vertek át ismét többeket a trükkös tolvajok

A rendőrség következő összeállításából ismét láthatunk néhány példát, hogy milyen módszereket vetnek be a trükkös tolvajok.

Kemma.hu

Elsőként egy pórul járt oroszlányi lakost károsítottak meg a netes tolvajok, akinek befektetési lehetőséget ajánlottak fel. Sajnos a gyanútlan sértett az ismeretlen hívónak megadta netbanki, és személyes adatait is. A sértettet csaknem 1 millió forinttal károsították meg. 

A héten másodjára egy férfi tett feljelentést a Tatabányai Rendőrkapitányságon, mivel egy hirdetés kapcsán adathalász linket kapott. Megadta bankkártya adatait, tőle így 761 ezer forintot vettek le. 

Ha még nem lenne elég, később internetes hirdetésre jelentkezett egy nő, aki előre elutalta a kiválasztott termék vételárát. Amikor a csomagot megkapta, kiderült, abban csak egy értéktelen termék van.

A rendőrök tanácsait annak érdekében, hogy senki ne váljon áldozattá

• Soha ne utaljunk előre pénzt, mindig válasszuk az utánvétes fizetés lehetőségét!
• Soha ne adjuk meg bankkártya adatainkat!
• Ne töltsünk le semmilyen alkalmazást ismeretlen kérésére, és ne nyissunk meg linket, akár sms-ben, akár e-mail-en érkezik!
• Mielőtt online vásárolunk, győződjünk meg az oldal valódiságáról!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában