Fontosak a szépkorúak

2 órája

Idősbarát önkormányzat lett Ászár

Komárom-Esztergom Vármegye Idősbarát Önkormányzat Díjat adott át a hétvégén. Az idősek iránti gondoskodásban, törődésben és közösségi programok szervezésében elért kiemelkedő eredményeiért Ászár település díjat vehetett át.

Varga Réka Antónia

A díjat Pekár Zsolt, Ászár polgármestere Popovics Györgytől, a vármegyei közgyűlés elnökétől vette át. Az eseményen jelen volt és köszöntőt mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is, aki elismeréssel méltatta a falu idősekért tett erőfeszítéseit.

Komárom Esztergom Vármegye Idősbarát Önkormányzata Díjat nyert el Ászár önkormányzata a vármegyétől.
Komárom Esztergom Vármegye Idősbarát Önkormányzata Díjat nyert el Ászár önkormányzata a vármegyétől.
Forrás: A Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata/Facebook

Ászáron megbecsülik a szépkorúakat

A Vármegyei Idősügyi Tanács alapította díjat idén, az 1500 és 6000 fő közötti lakossággal rendelkező települések kategóriájában Ászár nyerte el. Az elismeréssel járó  százezer forintos támogatást a község az idősekkel való törődés további fejlesztésére, gondoskodásukra és programok szervezésére fogja felhasználni. A támogatásból elsősorban közösségi utazásokat szerveznek a szépkorúak számára. Az esemény nemcsak a díj átvétele miatt volt különleges, hanem azért is, mert az időseket az éves Szépkorúak Napja alkalmából is ünnepelték. Közösségi oldalán a falu egy mondattal összefoglalta ünnepségük szellemiségét: Próbáltuk Őket elvinni a boldogságboltba. A falu lakói, az óvodások, iskolások és számos helyi dolgozó közreműködésével egy vidám és szívmelengető eseményt rendeztek, amelyen a résztvevők jól érezték magukat, és kifejezhették hálájukat az idősebb generáció felé. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában