Testületi ülés

3 órája

A régi polgármester lett az alpolgármester Únyon

Únyon is megtartották az alakuló ülést. Az eddigi polgármester társadalmi megbízatásban maradt a közélet része.

Feleki Marietta

Mint korábban megírtuk, Úny eddigi polgármestere, Pósfai József 30 év után köszönt le a polgármesteri székből. Pósfai József nyugdíjba vonulása okán nem is indult a településvezetői pozícióért. Helyét október 1-jén Czakó János vette át, aki október 7-i alakuló testületi ülésen tette le az esküt.

Mint Héder János jegyzőtől megtudtuk: az alakuló ülésen teljes létszámban jelent meg a testület, így a négy képviselő, azaz Csorba Péter, Kreitnerné Kütsön Katalin, Németh Dezső Attila és Pósfai József. Az ülésen minden a törvényben előírtaknak megfelelően zajlott, rendkívüli napirendi pont nem volt.

A képviselők megszavazták a napirendet, és - a polgármester mellett - letették esküjüket. Társadalmi megbízatású alpolgármesternek Pósfai Józsefet választották, aki nyugdíja mellett a képviselő testület tagja maradt. A társadalmi megbízatás okán tiszteletdíjat nem kap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában