Figyelem!

2024.09.11. 12:37

Továbbra is érvényben a tűzgyújtási tilalom

A Néhbih és az Okf közös döntésre jutott. Továbbra is érvényes a tűzgyújtási tilalom.

Kemma.hu

Korábban az egész országot érintő kánikula miatt a hatóságok Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendeltek el. Szeptember 11-től két vármegye kivételével továbbra is érvényes a teljes tűzgyújtási tilalom.

Továbbra is érvényes vármegyénlben a tűzgyújtási tilalom
Továbbra is érvényes vármegyénlben a tűzgyújtási tilalom
Forrás: erdotuz.hu

Változott a tűzgyújtási tilalom

A Nébih közlése szerint Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyékben az elmúlt napok esőzéseivel lehullott csapadék elérte az erdő avarszintjét és átnedvesítette a szükséges biomasszát ezzel csökkentve a tűzkockázatot. A Tűz Időjárási Index szerint az éghető könnyű biomassza olyannyira átnedvesedett, hogy az már nem jelent tűzveszélyt.Ugyanakkor a többi vármegyében és Budapesten a lehullott csapadék mennyisége a korábbi aszályos időjárás miatt nem volt elegendő a tűzkockázat megszűnéséhez: a kiszáradt talajok elszívják a nedvességet és a nappali felmelegedés is jelentős. Így a további 17 vármegyében és a fővárosban fenntartja a korábban meghirdetett tűzveszélyes időszakot.

Mit tilos

A tűzgyújtási tilalom során a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében egyaránt tilos tüzet gyújtani. A korlátozás alatt a tűzgyújtás szintén nem engedélyezett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában