Segítséget kér

2024.09.08. 08:31

Ennél rosszabb már nem lehet - mozgássérülttől loptak

Nem megszokott náluk a lopás. Éva néni évek óta lépcsőházuk előterében tárolta rollátorát.

Varga Réka Antónia

Éva néni soha nem gondolta, hogy ezt teszik vele

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Ormosné Rodek Éva nehéz hónapon van túl. Az augusztus nem várt történéseket hozott. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor ellopták a rollátorát.

A nyugdíjas Éva néninek segítségre van szüksége. Ellpoták a rollátorát
A nyugdíjas Éva néninek segítségre van szüksége. Ellopták a rollátorát
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

 

Szüksége van a rollátorra

Éva néni évek óta tartós beteg, járását a köszvénye nehezíti. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy édesanyjáról gondoskodjon, aki szívproblémája miatt fekvőbeteg volt. A mobilitását rollátora segítette, amit még 6 évvel ezelőtt betegségére utalt ki neki szakorvosa. Ugyanis az ilyesfajta gyógyászati eszközöknek borsos ára van. Egy egyszerű rollátor ára 40 ezer forintnál kezdődik. 

A nehézségek augusztus elején kezdődtek 

Éva néni július végén elvesztette édesanyját. A hagyaték kezelése és a temetés lebonyolítása nem volt olcsó. Elmondása szerint édesanyja halálával kapcsolatos költségei félmillió forintra rúgnak. Az anyagi vonzata mellett a lelki megrázkódtatást sem volt egyszerű felfogni. Mindennek fejébe lépcsőházuk aulájából a temetés után néhány nappal ellopták az egyetlen mozgását segítő eszközét, a rollátorát. 

Ennél rosszabb már nem lehet

– mondja Éva néni miközben meséli a történetet. A nyugdíjas hölgynek nincs segítsége. Az eset után próbálta keresni a rendőrséget, de sikertelen volt. A gyógyászati segédeszköz kiutalásához szakorvosi vélemény szükséges. Az ehhez vezető procedúrát Éva néni már elindította, de a szakvéleményig még hosszú az út. Több vizsgálat is kell hozzá, amelyeknek várólistái megjósolhatatlan hosszúságúak. Elkeseredettségében Éva néni több szervezetnél is próbált segítséget kérni, de eddig nem járt sikerrel. 

 

Segítséget kér

Éva néni azért fordult hozzánk, hogy segítséget kérjen, ha valakinek van olyan rollátora amit nem használ, akkor gondoljon rá. Jelenleg egy bottal közlekedik, de így sokkal nehezebb és megterhelőbb számára a mozgás. Elmondása szerint a legjobb az lenne, ha egy elektromos időskocsi tulajdonosa lehetne. Azzal távolabbi célpontokba is eljuthatna problémamentesen. De bármilyen segítséget szívesen fogad. 

(Aki szeretne segíteni Éva nénin, a [email protected] email címen elkérheti a telefonszámát)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában