Világhírű

2024.09.08. 15:30

Már Dubajban is a Roberto Cukrászda a téma

Nincs megállás. A tatabányai Roberto Cukrászda július közepén felrobbantotta a fagyik világát. Hírnevük először a francia sajtó figyelmét keltette fel. Azóta már Dubajban is róluk írnak.

Varga Réka Antónia

A Roberto cukrászda 46 féle sós fagylaltal várja a vendégeket.

Fotó: Hagymási Bence

Országos szinten is nagy port kavartak a vadabbnál vadabb ízű fagylalt kreálmányok. Van aki imádta, van aki pedig hallani sem akart róla többet. A Roberto Cukrászda nevét megismerhette Franciaország, még a Francia Hírügynökség is ellátogatott a tatabányai cukrászdába. Azóta már Dubajban is róluk beszélnek. 

A Roberto cukrászda 46 féle sós fagylaltal várja a vendégeket.
A Roberto Cukrászda 46 féle sós fagylalttal várja a vendégeket
Fotó: Hagymási Bence

Mindenhol a Roberto Cukrászda a téma

Az AFP vagyis a Francia Hírügynökség cikke alapján már Dubajban is a cukrászdáról írnak. 

Megőrülnek a magyarok a pörkölt és káposzta ízű fagylaltokért

– olvasható a cím a Gulf News dubaji hírügynökség oldalán. A cikk szerint a paradicsomleves és a rántott sajt volt az egyik fogyasztói kedvenc. A megosztó vélemények között ők sem tudtak igazságot tenni, de a cukrászda ötletének sikerességét ők is cáfolhatatlannak találták.

Tudomásunk szerint a cukrászda híre eddig megmesszebb Kanadába jutott el. A LaPresse francia nyelvű hírlap ezt írja:

A fagylalt, ami megosztja a gourmékat is

– olvashatjuk a cikk elején. A kanadai oldal írásából megtudhatjuk, hogy 10 éves Zéténynek nagyon meglepő élmény volt a sós fagyi, és apukáját is meglepte a szokatlan ízvilág. A nemzetközi hírportáloknak Reinhard Róbert elmondta, hogy tervben vagy egy budapesti üzlet nyitása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában