Hulladékkezelés

2024.09.05. 12:29

Ezt kell tudni a tatai lomtalanításról

Közösségi oldalán figyelmeztette a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. a lakosságot, hogy ne tegyék ki a lomokat az utcára. Ugyanis a hagyományos lomtalanítás megszűnt.

Kemma.hu

A törvényi szabályozás miatt már nincs lehetőség a korábbi lomtalanításra. Minden lakossági hulladékgazdálkodási tevékenyéget kizárólag a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. láthat el.

Közösségi oldalán figyelmeztette a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. a lakosságot, hogy ne tegyék ki a lomokat az utcára. Ugyanis a hagyományos lomtalanítás megszűnt.
Tatán városszerte sokan rakják ki a számukra szükségtelen lomjaikat az utcára, azonban hiába várnak a lomtalanításra 
Forrás: Facebook/ Tata város

Szerencsi Richárd cégvezető arról beszélt a közzétett videóban, hogy Tatán városszerte sokan rakják ki a számukra szükségtelen lomjaikat az utcára, de törvényi változások miatt a Tatai Városgazda Nonprofit Kft.-nek nem áll módjában lomtalanítást végezni. 

Már nincs lomtalanítás

– Aki nem tudja hol tárolni a hulladékot, annak lehetősége van házhoz menő szolgáltatást kérni a Vertikal-tól telefonon, előre egyeztetett időpontban elvitetheti 1 köbméterig a felgyűlt tárgyakat – mondta a cégvezető, aki arra kér minden tatait, hogy a megunt, nem használt dolgaikat ne rakják ki az utcára, mert a Városgazda nem tudja elszállítani azokat.

– Akik mégis kiteszik a lomhulladékot, illegális szemétlerakás miatt bírságot kaphatnak a közterület-felügyelettől – tette hozzá Szerencsi Richárd.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tatán, az ipari parkban, a Nefelejcs utca és a Dadi utca kereszteződésénél hamarosan egy modern hulladékudvart építhet a MOHU. Addig is lehetőségük van a hulladékgyűjtő udvarok bármelyikében magyarországi lakcímkártya bemutatásával hulladékot leadni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában