Diákétkeztetés

2024.09.08. 07:55

Most már korszerű konyha végzi az oroszlányi diákok közétkeztetését

Oroszlányban 2021 óta a város feladata az iskolai közétkeztetés. A Hunyadi-iskolában működő főzőkonyha felújítása már évek óta váratott magára, de a képviselő-testület által rendelkezésre bocsátott forrásból a nyáron felújították, korszerűsítették, s még a tanév megkezdése előtt át is adták.

Baranyai Mihály

Oroszlány honlapja számolt be arról, hogy augusztus 30-án adták át a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában működő, immár korszerűvé varázsolt főzőkonyhát, amely napi átlagban mintegy 850 oroszlányi diák közétkeztetését végzi. A Hunyadiban 450, a József Attilában 280, a Benedek Elek EGYMI-ben 80, a Hamvas Béla Gimnáziumban pedig 40 tanuló fogyasztja a konyha főztjét. Az étkező pedagógusok és vendégétkezők száma átlagosan napi 80 fő.

Augusztus 30-án volt az immár korszerű főzőkonyha átadása
Augusztus 30-án volt az immár korszerű főzőkonyha átadása
Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit /Facebook

Az átadón dr. File Beáta jegyző köszöntötte a megjelenteket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Lazók Zoltán polgármestert és Rajnai Gábor alpolgármestert.

Lazók Zoltán polgármester adta át a konyhát. Ismertette a konyha korszerűsítésének előzményeit. A testület korábbi döntése alapján 2021. július 1-jétől látja el a város a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában működő, saját főzőkonyháról az alap és középfokú oktatási intézményben tanuló diákokat.

2021-ben 35 millió, 2024-ben pedig 26 millió forintot biztosított a képviselő-testület a főzőkonyha úgyszólván teljes felújítására. A munkálatokat 2024. június 24-én kezdte meg a Trí-Bau Kft. és annak alvállalkozói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában