Jubileum

3 órája

A Queen világslágerére emelkedtek magasba a kezek

Fergeteges bállal ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a Népház Show Formációs Tánc Egyesület. Elismert tánckarvezetők, díjazottak, sőt még Freddie Mercury is színpadra lépett.

Kemma.hu

Jubileumi bált rendezett a Népház Show Formációs Tánc Egyesület a Tulipános Rendezvényházban a hétvégén. A tatabányai együttes fennállásának elmúlt 35 évét ünnepelték, illetve azokat, akik az egyesület sikeréhez valamilyen formában hozzájárultak. Táncosok és oktatók egyaránt.

35 éves jubileumi bállal ünnepelt a Show Formációs Egyesület
Jubileumi bállal ünnepelt a Népház Show Formációs Tánc Egyesület
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24  Óra

– Büszkék vagyunk arra, hogy tánciskolánk több mint három évtizede működik. A rendezvény jelképezi mindannyiunk évtizedes kitartó munkáját, szenvedélyét és közösségi összetartozását is – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a bált Boros Ilona művészeti vezető és ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott John Katalin a bálnak helyszínt adó intézmény igazgatója is. A hivatalos rész ezzel még nem ért véget, díjátadó következett.

35 éves fennállását ünnepelte a show formáció Tatabányán
Boros Ilona művészeti vezető és férje, Hajtó János köszönetet mondott a tánckarvezetőknek is
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Köszönet járt Farkas Csillának, aki az alapítástól kezdődően fontos szerepet vállalt az együttes életében. Táncos volt, majd tánctanár, a háttérmunkákban pedig a mai napig számíthatnak a segítségére. Csodálatos virágcsokor járt Veres-Hámori Andreának, Agárdi-Mórotz Ivettnek és Babarcziné Laczó Szabinának is, mint tánckarvezetőknek.

Az első díjazott Vig Csilla, aki a színfalak mögött teljesít kiemelkedően. Huszonöt éve lát el önkéntes feladatot az egyesületnél. Ő az, aki a jegyek árusításával foglalkozik és a gyermek csoportok koordinálása is az ő nevéhez köthető. Emellett számos területen számíthat rá a táncegyüttes. Gyors és precíz ruhajavításai igazi mentőövet jelentenek a táncosok számára, hiszen így a legjobb formájukat tudják hozni a színpadon.

35 éves jubileumi gálaestet ünnepelt a Show Formáció Tatabányán
Két díj talált gazdára: Vig Csilla és Bihary Csaba örülhetett
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A második díjazott is 25 éve végez önkéntes munkát a táncegyesület életében. Ő Bihary Csaba, akinek fáradhatatlan műszaki munkájáért mondtak köszönetet. A méltatásból kitetszett, hogy ő az, aki a mai napig elkíséri az egyesületet a fellépésekre, és jelenléte a garancia arra, hogy a zenével és a hangosítással biztosan ne legyen semmi probléma.

Jubileumi bál Freddie Mercuryval

Fellépések következtek: a táncegyüttes számos neves koreográfussal és tánctanárral dolgozik és dolgozott már együtt. Közülük Farkas Diána, aki táncpartnerével Szendefy Erikkel lépett színpadra. Majd a ShowPro Europe Queen show produkciójukkal is, amit a nemzetközileg ismert és elismert előadók, Száraz Tamás és felesége, Zhanna Kozlenko alapítottak. A rockegyüttes egykori frontembere, Freddie Mercury is színpadra lépett. A szem után más is jóllakott: ízletes vacsorával és születésnapi tortával ért véget az est.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában