Boros Ilona

2024.08.23. 07:52

Érdemkeresztet vett át a Népház Show Formációs Tánc Egyesület vezetője

A köztársasági elnök kitüntette a Népház Show Formációs Tánc Egyesület vezetőjét: Boros Ilona Magyar Ezüst Érdemkeresztet vett át Szent István napján.

Kemma.hu

A Jászai Mari Színház közösségi oldalán tudatja, hogy Boros Ilona, a Népház Show Formációs Tánc Egyesület alapítója és vezetője Szent István napján, az állami ünnepségek keretében, a Zeneakadémia Dísztermében vehette át munkája elismeréseként Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztertől a Magyar Ezüst Érdemkeresztet.

Boros Ilona Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Szent István napján.
Boros Ilona Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Szent István napján
Forrás: Facebook/Jászai Mari Színház

Mint azt lapunk megírta, a táncegyesület az idén ünnepli a 35. jubileumát. Számos hazai és külföldi sikert megélt az eltelt évtizedek alatt.

Boros Ilona kezdetben Tatabányán, a közgazdasági szakközépiskolában testnevelő tanárként dolgozott. A Jászai Mari Színházba költözéstől számítja az egyesület fennállásának 35 esztendejét. Kicsit korábban, 1987-ben egy nemzetközi konferencián, illetve testnevelő tanári továbbképzésen vett részt, amelyen a tánc szakág is választható volt. Ő azt választotta, mert a testnevelői végzettségén kívül atlétaedző és gyógytestnevelő végzettsége is volt, és a tánc izgalmas, teljesen új területnek ígérkezett számára. Amerikából és Németországból érkező neves koreográfusok tanítottak új táncokat és tánclépéseket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában