Fejlesztés

2 órája

Változik a behajtás a Fényes Fürdőhöz

A tervek szerint hamarosan a Fényes Fürdő bejártához vezető utat csak a célforgalom, a gyalogosok, illetve a kerékpárosok használhatják. Az autók a parkolóba egy új bekötő úton hajthatnak majd be.

Kemma.hu

Tatán a Fényes fasor az elmúlt években soka fejlődött, ezzel együtt az út forgalma is megnőtt. Ezért a város azt szeretné, ha a Fényes Fürdő bejárata biztonságosabb lenne a kerékpárosok és a gyalogosok számára. 

A tervek szerint hamarosan a Fényes Fürdő bejártához vezető utat csak a célforgalom, a gyalogosok, illetve a kerékpárosok használhatják. Az autók a parkolóba egy új bekötő úton hajthatnak majd be.
Az autósok a Fényes Fürdő parkolójába egy új bekötő úton hajthatnak majd be. 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A tervek szerint a fürdő bejárata melletti parkolót egy új, nemrég megépült úton lehet majd csak elérni. Ehhez nem kell elkanyarodni jobbra a bejárat felé, hanem kicsit tovább haladva lesz a bekötő út a parkoló irányába. 

Átalakul a Fényes közlekedése

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrég adták át a közel 2 kilométeres belterületi kerékpárút Fényes fasori részét, ami összeköti az Által-éri kerékpárútat a dunaalmási szakasszal. Azonban ezzel nem ér véget az utca fejlesztése. 

Michl József polgármester korábban arról beszélt, hogy a Fényes fasorral nagy tervei vannak a városnak és már ehhez igazodva épült meg a kerékpárút. Ugyanis ez a szakasz úgy lett kialakítva, hogy akár az autó forgalmat is elbírja. A város hosszútávú tervei között szerepel, hogy úgy alakítsák át a közlekedést a Fényes fasoron, hogy a gesztenye fák két oldalán legyen egy 2-2 sávos út, aminek az oldalában halad majd a kerékpárút. Így ha a most átadott kerékpárút mellé egy újabb sávot építenek, akkor abból egy két sávos, autóforgalom számára megfelelő út lesz.

Közben az önkormányzat a fasor mellett lévő három nagy telkét is meghirdette értékesítésre. A tervek szerint mintegy 300 új lakás épülhetne az egyik területen. A másik két fél hektáros földön pedig szálláshelyeket, esetleg irodákat, üzleteket, vagy akár idősek otthonát is kialakíthatnak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában