Jegyzet - 2024. 09. 28.

2 órája

A legszebb kutya

Körtvélyfáy Dina

I smét gyönyörű kutyákkal telik meg a Monostori Erőd. A komáromiak már megszokhatták, hogy ősszel nagyszabású kutyakiállítás nyílik, ahol fajtáik legmutatósabb példányai jönnek össze. Az ilyen rendezvények egyébként azokat is mindig érdeklik, akik nem tenyésztenek kutyákat. Az érdeklődők pedig sokat megtudhatnak arról, hogy egyes fajtáknak milyen igényeik vannak, milyen gazdához illenek. 
Ez pedig elég fontos, hiszen meglehetősen nagy butaság kiválasztani egy aktuálisan divatos kutyát, ha nem tudjuk kielégíteni az igényeit. Sajnos azonban rengetegen figyelmen kívül hagyják azt, hogy valójában milyen eb illik hozzájuk, csak a külsőségekre mennek. Ezek az állatok pedig könnyen találják magukat az állatvédőknél, bedobva egy menhelyre, rosszabb esetben pedig az utcára teszik őket. Hiszen ha egy kutyával probléma van, a tulajdonosok egy része sajnos nem hajlandó megoldani azt, hanem inkább lepasszolja korábbi kedvencét. 
 

Így aztán, ha a kutyakiállításon megtetszene nekünk egy adott fajta, ne siessünk sajátot venni. Eleve egy rendes tenyésztőnél hónapokat kell várni kiskutyára, és mélyen a zsebünkbe is kell nyúlnunk. Szaporítóktól pedig rendes ember nem vásárol. A menhelyek is tele vannak kutyusokkal, akik szintén szerető gazdára várnak. Ha valóban felelősen döntünk, és elkötelezzük magunkat egy új családtag mellett, akkor teljesen mindegy, milyen kutyát választunk. Úgyis ő lesz nekünk a legszebb a világon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában