Mulatozás

2024.08.03. 21:03

Ez az év legnagyobb fesztiválja a sváb településen

Pénteken az Arcidra koncertjével kezdődött és vasárnap Szomorer Jungs bállal ér véget a mulatság. Az idén volt a 32. zenei fesztivál, ahol az is kiderült, ki kapta a Tarján Községért kitüntető címet.

Kemma.hu

A zene, a tánc, a finom falatok és az összetartozás ünnepe ez – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Klinger Tamás polgármester a 32. Tarjáni Zenei Fesztivált a hétvégén. 

Zenei fesztivál Tarjánban
Zenei fesztivál kezdődött Tarjánban. Előtérben a kitüntetett Marika néni
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

A háromnapos ünnep a sváb település legnagyobb kulturális rendezvénye az évben. Így hát nem csoda, ha napokkal előbb megkezdődnek a munkálatok, hogy minden a legnagyobb rendben kezdődjön. Tarján első embere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lehetővé tették a színvonalas programsor létrejöttét. Elmondása szerint az egyesületeknek, a civileknek, a helyi vállalkozóknak és az önkénteseknek egyaránt járt a szervezésért a taps. A rendezvényen részt vett Erős Gábor országgyűlési képviselő, aki szintén gratulált a szervezéshez és a díjazottnak is.

Zenei fesztivál Tarjánban
A Tarján Községért Baráti Kör tagjai több mint ezer lángossal készültek a nagy napra
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Mert a szombati hivatalos rész még nem ért véget a köszöntővel: kitüntetés átadó is volt a Szent István úti park nagyszínpadán. A képviselő-testület döntése értelmében Kazi Mária, a többség Marika nénije kapta az idén az oklevéllel járó emlékplakettet és a virágcsokrot. Számos pályatárs gratulációja között kaptuk lencsevégre és bírtuk szóra az általános iskola egykori pedagógusát.

– Történelem és irodalom volt a szakterületem, mindig nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a diákok megértsék a múlt eseményei és különböző nézőpontokból ismerjék meg azokat – emlékezett vissza a katedrán eltöltött éveire a szépkorú, aki a helyi nyugdíjas klub alapítója és motorjaként 20 éven keresztül az idősek aktív és tartalmas mindennapjairól gondoskodott. Pontosan 36 éve annak, hogy Marika néni Tarjánba költözött, de azóta az ünnepi műsorok lelke. Ígéretet tett arra, hogy a soron következő nemzeti ünnep, az októberi megemlékezés előkészületeiben még utoljára részt vesz.

Zenei fesztivál Tarjánban
A helyi táncosok is bemutatkoztak, akiket a pilisvörösváriak követtek
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Ezután a zene és a tánc kapta a főszerepet. A tardosi Vörösmárvány Táncegyüttes lépett színpadra, majd többek között a Bergländer Buam, a helyi tánccsoport, a Lóci játszik és a Tarianer Spitzbaum is bemutatkozott. Remek kísérőprogram volt a körhinta, a vattacukor, a lufi és a hot-dog. A Tarján Községért Baráti Kör tagjai minden fellépőnek és vendégnek sütöttek lángost, több mint ezerrel készültek a nap folyamán.

Zenei Fesztivál Tarjánban
Lőrincz Teréz standjánál azt is láthattuk, hogyan készül az angóra nyuszi szőréből díszes játék
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Zenei fesztivál: sramlitól a népi játékokig

Jól megfért a pálya mellett a népi sarok is, ahol a Tiszakecskéről érkezett Lőricz Teréz, a Boglárka Hagyományőrző Egyesület elnöke ajánlott játékos elfoglaltságot kicsinek és nagynak. Manócska, az egyéves angóra nyuszi is eljött a fesztiválra, hirdetve azt, hogy nemcsak a bárány bundáját lehet további célokra felhasználni. Szőréből fonott és szőtt holmik készíthetőek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában