Lelet

2024.08.14. 13:29

Vincze Máté államtitkár járt a komáromi ásatásokon

Területbejáráson vehettek részt. A Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Vincze Máté is megtekintette az ásatásokat.

Kemma.hu

A szőnyi Római kori légiótábor romjait a huszadik század vége óta kutatják. Az idei ásatások feltárt területeit járhatta be az államtitkár. 

Komárom polgármestere mellett Vincze Máté államtitkár is ellátogatott a bemutatóra.
Komárom polgármestere mellett Vincze Máté államtitkár is ellátogatott a bemutatóra.
Forrás: Komárom/Facebook

Komárom polgármestere, Dr. Molnár Attila és Vajda Bence alpolgármester kíséretében Dr. Bartus Dávid ásatásvezető és  Számadó Emese, a Klapka György Múzeum igazgatója ismertette az eredményeket. A megtekintésen a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárra, Vincze Máté is részt vett. Ma 17 órakor nyílt napra várnak minden érdeklődőt! Az ásatásra Komáromban, a Stadion útra kell lehajtani az 1. sz. főútról, majd a vasúti átjárón áthaladva, az első lehetőségnél balra kell fordulni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában