Tatabánya

2024.08.06. 13:50

Te döntheted el, hol legyen az új piac

Csaknem tíz éve nem születik döntés arról, hol legyen az új piac Tatabányán. Tervben volt már a régi Turul Mozi területe, de a egykori autóbuszállomás is fontos helyszíne lehet az új vásárcsarnok építésének.

Kemma.hu

Évről évre visszatérő probléma a tatabányai piac helyzete. A legfrissebb információk szerint az önkormányzat kíváncsi a lakosok véleményére, hol lenne a legjobb helyen az új vásárcsarnok. 

Tatabányai piac
A tatabányai piac leendő helyszínét keresik
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Hamarosan kérdőíves felmérés indul, erre pedig remek alkalmat kínálnak városi rendezvények, piaci napok és online fórumok. Az ügy hátterében az áll, hogy Tatabányának a TOP Plusz Európai Uniós pályázati időszakban ismét lehetősége nyílik új vásárcsarnok, piac építésére pályázati támogatás elnyerésére. A lakosok véleménye alapján kialakult konkrétumokról tájékoztatják a képviselőket és a közgyűlés döntése után elindulhat a pályázati anyag alapos tervezési munkája. Korábban a piacépítéshez elnyert 1,3 milliárdos támogatás kevésnek bizonyult, így azt a megvalósult projektek önerő kiegészítésére használhatta fel a város a kormányzati döntések alapján.

Tatabányai piac
Ötletként felmerült a régi autóbuszállomás területe....
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A tatabányai piac kérdései

Nagy kérdés ma is, hol és milyen műszaki tartalommal épül meg az új vásárcsarnokot a Kond vezér utcai piac kiváltása érdekében. A helyszín kiválasztásában fontos:

  • olyan helyszín legyen, ami egyaránt jól szolgálja a vásárlók és az árusok érdekeit;
  •  az őstermelők komfortos körülmények között szívesen jöjjenek kínálni portékáikat;
  •  használatával váljon egy jó hangulatú közösségi térré;
  •  illeszkedjen a városképbe, ne zavarja az ott élőket, teremtsen kellemes környezetet;
  • elhelyezkedését tekintve közlekedési csomópontban legyen, könnyen megközelíthető egyéni és tömegközlekedési eszközzel egyaránt, valamint enyhítse a város parkolási problémáit is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában