Lecke

2024.08.14. 17:15

Megvan a legszorgalmasabb diák Óvárosban

Nagy volt a nyüzsgés a régi Ságvári-iskola körül. Ugyan még tart a nyári szünet, de tanárok és diákok is átlépték az intézmény küszöbét. Megérkeztek a tankönyvek...

Kemma.hu

Újra élettel telt meg ma 8 óra magasságában az Óvárosi Általános Iskola, ugyanis megérkeztek a tankönyvek a Magyar Posta logisztikai központjából.

Tankönyvek érkeztek az Óvárosi Általános Iskolába, Tatabányára
A tankönyvek szétválogatása idejére újra élettel telt meg az általános iskola épülete
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A zökkenőmentes szállításról és a kötetek további sorsáról Bogárné Géber Zsuzsanna intzéményvezetőhelyettes osztotta meg portálunkkal a tapasztalatait. 

– Rendben megérkeztek a tankönyvek szerda reggel 8 óra magasságában. Papp Csaba, a posta munkatársa szállította, két raklapnyi érkezett, összesen 5455 darab – mondta, de azt is, hogy további sorsukról az arra illetékes munkatársak döntenek.

Tankönyvosztás az Óvárosi Általános Iskolában, Tatabányán
Osztályonként csoportosították a munkafüzeteket, atlaszokat és tankönyveket, amiket szeptember 2-án kapnak kézhez a szülők
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az oktatási intézményben 17 osztály tanul, 420 diák. Évfolyamonként két osztály indul, egy évfolyamon 3. Az igazgatóhelyettes elmondta, egy ideje már tartós tankönyveket használnak, ami azt jelenti, hogy a gyerekek könyvtárból is kölcsönözhetnek tankönyveket. Kivétel az első és a második évfolyam, de harmadiktól a nyolcadik évfolyamig bezáróan a munkafüzetek sajátok, míg a tankönyvek könyvtári állományba kerülnek. Bogárné Géber Zsuzsanna szerint szükség volt egy kis időre, amíg megszokják a diákok, hogy ne jegyzeteljenek a könyvekbe és a pedagógusoknak is, hogy ne adjanak ilyen típusú feladatokat.

Azt már Horváthné Gyarmati Magdolna tankönyvfelelőstől tudtuk meg, hogy a kipakolást követően nem maradt más hátra, mint megszámolni és szortírozni a könyveket. Először osztályonként tették sorba a becsomagolt könyveket. Osztályfőnökök, pedagógusok és diákok is segítettek, hogy a szeptember másodikai tankönyvosztásra már kész csomagok várják a szülőket.

Tankönyvosztás az Óvárosi Általános Iskolában Tatabányán
Rácz Máté is segített szétválogatni a tankönyveket. A tizenéves a nyolcadik osztályt kezdi szeptemberben 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A tankönyvek halmokban, a diákok pedig sorokban álltak

Rácz Máté is ott volt a sorok között. A tizenéves már alig várja az őszt. Nagyon izgatott, hiszen szeptemberben kezdi a nyolcadik osztályt. Kedvenc tantárgya történelem, és a pakolás során már kézben tarthatta azt a tankönyvet, amit nemsokára más minőségben is kézhez kap. Akkor már nem mint pakoló, hanem mint diák. Két éve elballagott az iskolából Hermann Lara, aki az érettségihez szükséges 50 órás közszolgálati munka miatt érkezett segíteni, mint régi diák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában