Kitüntetések Oroszlányban

2024.08.21. 20:35

Szent István ünnepe az elismerések napja is volt Oroszlányban

Kitüntetéseket vehettek át Oroszlányban. Évről évre városi elismerést kapnak Szent István napján azok, akik a közélet, a kultúra, az egészségügy vagy az élet más területén kiemelkedő tevékenységükkel járultak hozzá Oroszlány hírnevének, elismertségének gyarapításához.

Kemma.hu

Ünnepi képviselő-testületi ülés után városi kitüntetéseket adtak át augusztus 20. alkalmából Oroszlányban.

Szent István ünnepe az elismerések napja is volt Oroszlányban
Szent István ünnepe az elismerések napja is volt Oroszlányban
Forrás: Oroszlány város hivatalos oldala/Facebook

Lazók Zoltán polgármester a városi honlap beszámolója szerint ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy államalapító királyunk, Szent István átalakította a magyar társadalom rendjét, mindennapi életét, értékrendjét, és mindezért ellenállásba ütközött, a történelem azonban döntéseinek helyességét igazolta.

Ezt követően dr. File Beáta jegyző méltatta azoknak a munkásságát, akiket a város augusztus 20-a alkalmából kitüntet. Azok kapnak elismerést ezen a napon évről évre, akik a közélet, a kultúra, az egészségügy, vagy az élet más területén kiemelkedő tevékenységükkel járultak hozzá Oroszlány hírnevéhez, elismertségéhez.

A város képviselő-testülete „Oroszlány Város Díszpolgára” címet adományozott Kis Ferencné dr. részére, „Oroszlányért vésetű aranygyűrűt” érdemelt ki dr. Varju János (az elismerést a lánya vett át), továbbá „Oroszlányért kitüntető díszoklevelet” kapott Horváth Szilveszter, Kovács Mónika és Kiss Győzőné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában