Ajánló

2024.08.08. 20:06

15+1 kihagytatalan program 1 helyen: itt senki sem fog unatkozni

Érkezik a Vad Fruttik, Csepregi Éva, a Lord, lovasnapokat és falunapokat is rendeznek az augusztus 9-i hétvégén Komárom-Esztergom vármegyében, de jógázni, régiségek között kutatni is lesz lehetőség. No meg elmerülni a magyar Salzburg rejtelmeiben. A programok között a gyerekek, családok, baráti társaságok is megtalálhatják a kedvükre valót.

Kemma.hu

Ismét összegyűjtöttük egy csokorra valót a hétvégi programokból. Koránkelők, zenerajongók, lóbarátok is megtalálják a számításukat Komárom-Esztergom vármegyében az előttünk álló napokban. 

Programsoroló: Érkezik a Vad Fruttik, Csepregi Éva, a Lord, lovasnapokat és falunapokat is rendeznek az augzstus 9-i hétvégén Komárom-Esztergom vármegyében, de jógázni, régiségek között kutatni is lesz lehetőség. No meg elmerülni a magyar Salzburg rejtelmeiben.
A programok sorában ott van a Völgyválasz is, ahol a Vad Fruttik is tiszteletét teszi
Fotó: Pesthy Márton / Forrás: Veol.hu

Egész hétvégés programok

  • Pénteken kezdődik Nyergesújfalu igazi nyári eseménye, a 2024-es Szent Donát napi borfesztivál, a Völgyválasz. Az ingyenes programon augusztus 9-én fellép a Mobilmánia és a Carson Coma többek között, 10-én pedig a Vad Fruttik és a Honeybeast. Emellett szombaton lesz  főzőverseny, játékok gyerekeknek, valamint felnőtteknek is (külön a hölgyeknek és az uraknak).
  • 9-én és 10-én lesznek a Banai Napok is. Pénteken fellép A két zsivány, szombaton pedig Sissi, a Lord és Cooky, de lesz szenior örömtánc, gyerektombola is.
  • Szombaton és vasárnap immár a 14. Síkvölgyi Lovasnapokat rendezik meg Tatabányán. 9-én 10 órakor kezdődik a fogathajtó baráti találkozó, 11 órától Kovácsbemutató, íjászat, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, lovasbemutatók várják az érdeklődőket a lovarda előtt. Lovaglásra is lesz lehetőség. 11-én 9 órakor rajtol a regionális díjugrató verseny.
  • Fodor Elvira jógaoktató szombaton és vasárnap is várja a koránkelőket. 10-én reggel fél hétkor a Tatai-vár teraszán tart jógát, 11-én pedig a Fényes Tanösvényen, 7 órától.
  • Szombaton délután a Delta, vasárnap pedig Csepregi Éva szórakoztatja majd a pancsolókat a Gyémánt Fürdőben, Tatabányán.

Pénteki programok

  • Pénteken 17 órakor kezdődik a tatai Diákpiknik a Kőfaragó-házban. A zenáről Hadobás Zorka, Diószegi Orsolya és Grépály Vilmos gondoskodik majd, lesz zumba Hermann Anikóékkal, a ketmoziban 21 órától a Mamma Mia!-t vetítik, és dartsverseny is lesz.
  • 9-én 20:30-tól a Tatai Sokadalomból már jól ismert Pedrofon csap bulit a Tatakartban. A tatai gokartpályán rock&roll szól majd egész este, a fővárosi zenekart Simonfi Geri követi majd, 23 órától.

Szombati programok

  • Kömlődön 10-én tartják a falunapot. A tavon, amely a közelmúltban kapott nevet, lehet majd kajakozni, kenuzni és supozni is, lesznek táncbemutatók, 15:30-tól fellép Herczog Ricsi, 19 órától Szendrey krisztona és Leblanc Győző, az esti utcabálon pedig az Elektron Band gondkoskodik majd a hangulatról.
  • 10-én a 10 millió fa Magyarország tatabányai csoportja zsibávásárt és családi pikniket szervezt a Platán téri Család- és Gyermekjóléti Központ udvarán. A program 14 órakor kezdődik, lesz kutyás bemutató, kézműves foglalkozás és tombola is.
  • A MonoStory Erődszínházi Társulat szombaton 18 órától mutatja be Tallius éa Letia történetét Azaumban, Almásfüzitőn. A program ingyenes.
  • 10-én reggel hétkor nyit a régiségvásár az Esztergomi Piacon. Mint programajánlóukban írják, ez nemcsak vásárlási lehetőséget kínál, hanem közösségi élményt is. Barátokkal és családdal közösen fedezhetjük fel a régiségek világát, megosztva egymással a legizgalmasabb történeteket.

Vasárnapi programok

  • Szintén 11-én, 16 órakor kezdődik a Tatai Barokk Fesztivál. A Kuny Domokos Múzeumban Michl József polgármester tart majd beszédet, majd dr. Schmidtmayer Richárd, a múzeumigazgatója beszél a Magyar Salzburgról, vagyis Tatáról. 19:30-kor már a Kpaucinus Templomba bárnak mindenkit a nyitókoncertre, amelyen Tabajdi ádám prima-díjas orgonaművész ad koncertet. Itt támogatói jegyek vásárlására lesz lehetőség. A fesztivál augusztus 22-ig tart, számos programmal.
  • Vasárnap 17 órától a Tatai Szabadtéri Játékok részeként Holle anyó történetét ismerhetik meg az aprótalpúak a Szamárfül Projektnek hála. Mivel a lusta lány leginkább az ágyban szeret lenni, a mese helyszínei is abból teremtődnek meg: ágyból és ágyneműkből mesebeli táj, kemence, almafa, Holle anyó mesebeli háza elevenedik majd meg.
  • Vasárnap 16:30-tól olyan sup-túra lesz Tatán, amilyet ritkán látni: puccos ruhás. A találkozó az Építők Parkjánál, a Szörf Bisztró közelében lesz, és SUP-bérlésre is lesz lehetőség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában